Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Siska Schoeters en Aster Nzeyimana presenteren de show, en Niels Destadsbader is een van de coaches.

Eén palmt je zaterdagavond binnenkort in met ‘The greatest dancer van Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Eén pakt binnenkort uit met ‘The greatest dancer van Vlaanderen’ waarin het beste danstalent van onze streken wordt gezocht. Jong of oud, solo of in groep, hiphop of ballet: iedereen is welkom om zijn/haar/hun beste moves te tonen.

Siska Schoeters en Aster Nzeyimana presenteren de gloednieuwe dansshow ‘The greatest dancer van Vlaanderen’. Daarin mag werkelijk iedereen letterlijk zijn beste beentje voorzetten: of je nu 9 of 99 jaar bent, ballet of ballroom verkiest of alleen of in groep danst. Alles passeert de revue, dus dat wordt sowieso smullen!

Drie topcoaches

De dansers komen tijdens de audities terecht in een dansstudio waar ze hun routine voor een grote spiegel uitoefenen. Achter die spiegel zit een publiek dat bestaat uit maar liefst zevenhonderd (!) mensen die alles kunnen volgen op groot scherm. Als 75 % van hen ja stemt, dan gaat de spiegel open en mag de danser door naar de volgende ronde.

Er is dit keer geen jury, maar er zijn wel drie topcoaches. De Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa is een van de meest gevraagde choreografes in de hele wereld. Choreografe en danseres Laurien Decibel werkt al acht jaar in Los Angeles waar ze mag dansen met de grootste popsterren waaronder Dua Lipa en Jennifer Lopez. En Niels Destadsbader die tijdens zijn show met dansers werkt. Terwijl de eerste twee eerder op de techniek zullen letten, heeft Niels vooral oog, of beter gezegd oor naar de straffe verhalen van de dansers.

Mooie geldprijs

Niels, Laurien en Annabelle kiezen op het einde van de vijf audities drie favorieten waarmee ze verder willen werken en die opnieuw de sterren van de hemel dansen in enkele shows. Eén van hen wint de titel van the greatest dancer van Vlaanderen en een mooie geldprijs.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

The greatest dancer van Vlaanderen’ kan je vanaf 4 februari elke zaterdag om 20u20 uur zien op Eén en VRT MAX. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '