Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

André Hazes, wie?!

PREVIEW: het dak gaat eraf bij Bart Peeters’ swingende versie van ‘Leef’ in ‘Tulpen uit Antwerpen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In het nieuwe muziekprogramma ‘Tulpen uit Antwerpen’ coveren Vlaamse en Nederlandse artiesten hits van hun taalgenoten. Play4 lost een fragmentje van Bart Peeters’ versie van André Hazes’ tophit ‘Leef’ en we krijgen de oorwurm nu al niet meer uit ons hoofd!

Kat Kerkhofs en haar Nederlandse co-host Buddy Vedder nodigen in ‘Tulpen uit Antwerpen’ achttien kleppers uit België en negentien toppers uit Nederland uit om een grote hit van elkaar in een eigen creatief jasje te steken. De artiesten die meedoen zijn een heerlijke mix van oude rotten in het vak en guitige nieuwkomers. De nummers die ze brengen kunnen er zijn uit de oude doos of liedjes die momenteel grijs gedraaid worden op de radio. Ook het genre speelt geen rol, zolang het maar Nederlandstalig is.

Twijfels

De allereerste aflevering kan je morgen, donderdag 9 februari, zien op Play4. Daarin bijten Bart Peeters, Tim Akkerman, Belle Perez, Samantha Steenwijk, Cleymans & Van Geel en Bizzey de spits af. Dat je niet zal kunnen blijven stilzitten, staat nu al vast als we een fragment uit Bart Peeters’ versie van André Hazes’ tophit ‘Leef’ horen. Ze zeggen weleens dat een cover nooit beter is dan het origineel, maar dankzij dit nummer durven we dat toch sterk in twijfel te trekken.

Monsterhit

Aan Nederlandse kant krijgen we al een voorproefje van Bizzy’s versie van ‘Domino’, de monsterhit van Clouseau die iedereen van voor naar achter en van achter naar voor kan meezingen. Al zal dit bij zijn song iets anders zijn, want er blijft niet veel over van het originele lied.

Verder brengt Tim Akkerman ‘Hé, Lekker Beest’ van Isabella A, Belle Perez ‘1 Nacht Alleen’ van Doe Maar, Samantha Steenwijk ‘Ik Wil Je’ van De Kreuners en Cleymans & Van Geel ‘Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven’ van Vader Abraham.

‘Tulpen uit Antwerpen’ zie je vanaf morgen, 9 februari, elke donderdag om 21u op Play4 of GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '