Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Zo brengt Bart Peeters een knotsgekke versie van 'Leef' van André Hazes.

TEASER: sterrenparade, oorwurmen én keiveel ambiance in ‘Tulpen uit Antwerpen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat Play4 met een nieuwe muzikale show ‘Tulpen uit Antwerpen’ komt dat volledig draait rond Nederlandstalige muziek. De zender lost een eerste teaser en die klinkt veelbelovend!

Nederlandstalige muziek zit de laatste jaren opnieuw in de lift en de hitlijsten staan er werkelijk vol van. Een evolutie die we als trotse Belgen dan ook toejuichen. Play4 en RTL4 stappen mee op de trein en zenden binnenkort ‘Tulpen uit Antwerpen’ uit, een nieuwe show waarin zoals de naam al doet vermoeden Nederlandstalige muziek centraal staat.

Oude rotten en guitige nieuwkomers

Kat Kerkhofs presenteert het programma samen met de Nederlandse Buddy Vedder. De bedoeling is dat Vlaamse artiesten een song van hun Nederlandse collega’s coveren en omgekeerd. De zangers en zangeressen die de revue passeren zijn een heerlijke mix van oude rotten in het vak zoals Bart Peeters en Willy Sommers, en guitige nieuwkomers zoals Maksim en Olivia. De nummers die ze brengen kunnen er zijn uit de oude doos of liedjes die momenteel grijs gedraaid worden op de radio, en mogen gelijk welk genre zijn.

De grote vraag is wie erin slaagt om met zijn of haar versie dé Nederlandstalige cover van 2023 te scoren. In een teaser horen we de eerste noten van de hits uit ‘Tulpen uit Antwerpen’, en we moeten toegeven dat er sowieso al een aantal oorwurmen tussen zitten! Zo zingt Belle Perez ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van de Nederlandse band The Scene en Bart Peeters brengt een knotsgekke versie van ‘Leef’ van André Hazes.

Wanneer de muzikale strijd tussen de Lage Landen losbarst op je tv-scherm, is nog niet duidelijk. We houden je uiteraard op de hoogte!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '