Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Axel en Jacques gaan op zoek naar antieke parels!

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire nemen het tegen elkaar op in een nieuw seizoen van ‘Eenmaal Andermaal’

Heel wat bekende Vlamingen halen hun neus voor vintage weer boven in een nieuw seizoen van ‘Eenmaal Andermaal’. Ze snuffelen tussen de verborgen pareltjes op rommelmarkten en antiekzaken en proberen hun vondst daarna met zoveel mogelijk winst te verkopen. Axel Daeseleire, de winnaar van de ‘Eenmaal Andermaal’-trofee van vorig seizoen, neemt het deze keer op tegen Jacques Vermeire. Jacques of Axel, welk team ben jij?

Het duo neemt steeds andere bekende gezichten zoals Koen Wauters, Natalia, Margriet Hermans en Barbara Sarafian mee op hun zoektocht naar drie verborgen parels. Van top naar flop, want sommige items lijken onmogelijk potentieel te hebben maar blijken dan voor veel geld verkocht te worden. Ze gaan de uitdaging aan met een startkapitaal van 750 euro en een tikkende tijdsklok van slechts drie uur, twijfels en spanning gegarandeerd!

Ook dit seizoen heb ik weer een aantal parels ontdekt én er zitten een aantal “speciallekes” tussen!

Axel Daeseleire

Magische metamorfose van antiek

In het atelier van Noortje en Ansje Cools, twee zussen die gespecialiseerd zijn in het restaureren en opknappen van oudere voorwerpen, proberen Axel en Jacques de (soms stoffige en ondenkbaar oude) aankopen een nieuw leven in te blazen. De gepimpte objecten worden daarna door veilingsmeester Peter Loeckx en zijn zoon Natan voor het hoogste bod verkocht in een veilinghuis.

Koen Wauters en Axel Daeseleire
© VTM | Op de foto: Axel Daeseleire & Koen Wauters © VTM

Jacques versus Axel

Wie op het einde van het seizoen het meeste winst bij elkaar heeft gesprokkeld, wint de ‘Eenmaal Andermaal’-trofee. Voor Axel zou dit de tweede keer zijn. Hij hoopt dat zijn buikgevoel ook dit seizoen weet wat werkt. Maar Jacques zal het hem niet makkelijk maken.

Dit is voor mij niet zomaar een spelletje: leuke ontdekkingen en ik gaan hand in hand. Ik heb dus echt wel het gevoel dat ik iets te bewijzen heb in dit tweede seizoen. Ik vind Axel een hele toffe mens, maar nu is het toch even hard tegen hard (lacht).

Jacques Vermeire

Het nieuw seizoen van ‘Eenmaal Andermaal’ is vanaf donderdag 2 februari 2023 om 20u35 te zien op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '