Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© één

Een dode dochter, twee doden op haar geweten, een moeder die aanpapt met haar ex,... Het is een wonder dat dokter Ann het 25 jaar heeft uitgehouden in 'Thuis'.

Dr. Ann verdwijnt uit ‘Thuis’: dit waren de meest dramatische momenten uit haar harde leven

In het ‘Thuis’-universum krijgt iedereen het hard te verduren, maar niemand heeft zo veel moeten doorstaan als arme Ann De Decker. Geen wonder dat ze naar Kaapverdië vlucht! Laat ons hopen dat ze zich daar niet opnieuw in de armen van Maria Mayra stort, want uit onderstaand overzicht zal blijken dat zij een van de vele exen is die Ann het leven héél zuur maakten.


 

1. Al in het allereerste seizoen van ‘Thuis’ gaat het fout voor dokter Ann. Ze wordt verliefd op een zekere John, maar die blijkt getrouwd te zijn.

Ann probeert door het liefdesverdriet zelfs een einde te maken aan haar jonge leven, maar wordt op tijd gevonden door haar ouders Marianne en Walter. In het tweede seizoen zakt die laatste trouwens in elkaar op het strand door een hersenbloeding, waardoor hij het allereerste ‘Thuis’-personage is dat het leven laat.

(Anneke stoot zich bovendien twee keer aan dezelfde steen, want niet veel later zal ze nóg een affaire beginnen met een getrouwde man, Lou. Slecht plan, want hij is getrouwd met Veronique, van wie zal blijken dat ze meer dan een vijs kwijt is.)

2. Jean-Pierre – den antiquair – komt op de proppen, maar wanneer blijkt dat ze geen kinderen kunnen krijgen gaat hij aan de drank en is de liefde voorbij.

Alsof dat niet hard genoeg is, gaat Annekes moeder Marianne met haar ex aan de haal. Misselijkmakend voor Ann maar best leuk voor de kijker, want het legendarische perrongevecht tussen Marianne en Rosa is natuurlijk een direct gevolg van die relatie. En van de relatie die Rosa eerder al had met Mariannes overleden man Walter, maar dat leidt ons te ver...

3. Ann ontdekt dat ze op vrouwen valt. Mayra, de vrouw die het langst aan haar zijde staat, brengt een pak problemen met zich mee. Eerst is er haar gestoorde ex Guy, die Ann en Mayra gijzelt. 

Waarom Ann al die miserie van Mayra aanvaardt, is de grote vraag die de kijker zich stelt. De juwelenmaakster blijkt namelijk al snel een eerder irritant mens te zijn.

4. Door alle stress en miserie maakt Ann een grote medische fout, met de dood van Madeleine in Winterlicht tot gevolg.

Ann wordt drie maanden geschorst en sukkelt in een depressie. Ze heeft er nooit slechter uitgezien, maar er is een lichtpuntje (voor de kijker): door Anns lusteloosheid verlaat Mayra haar...

5. ...voor even. Mayra keert terug, en verliest dan zelf haar gezond verstand omwille van een onvervulde kinderwens. 

Ze wilt eerst bezwangerd worden door Tom, dan door Kurt, vervolgens door eender welke random man. Uiteindelijk blijkt Mayra zwanger nadat ze verkracht wordt door Kurt, en wordt die laatste dood teruggevonden. Om een lang verhaal kort te maken: Ann staat erbij, kijkt ernaar en zit alwéér diep in de shit.

6. Uiteindelijk gebeurt waar elke kijker al seizoenenlang op hoopte: Mayra vertrekt. Gedaan met de miserie, denk je, maar dat was buiten de schrijvers gerekend. Anns dochter Sandrine wordt doodgeschoten door Didi, ofwel agent Dieter.

Laat ons vooral niet vergeten dat Sandrientje eigenlijk de dochter is van Anns broer Tom en Rosa’s dochter Peggy. Tom wist dat hij de vader was vóór Peggy de adoptiepapieren tekende, maar wanneer zij plots terug een happy couple zijn, willen ze hun dochter terug. Ann moet in de rechtbank vechten voor haar dochter, tégen haar broer...

7. Adoptiedochter Sandrine was trouwens vernoemd naar Anns vriendin Sandrine, die stierf aan een hersenbloeding.

Zeiden we al dat het geluk echt niet aan Anns kant staat?

8. Als kers op de taart blijkt Anns lang overleden vader Walter een verkrachter te zijn, en haar vriendin Tania zijn slachtoffer. En dan moet ze uit zelfverdediging ook nog de zoon doodslaan die uit die verkrachting voortgekomen is. 

Het blijkt te veel voor een mens om te dragen, en dat is alleen maar begrijpelijk. Het ga je goed, dokter Ann. We zullen je (mimiek) missen!

 

Lees ook: 


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '