Home Lifestyle KIJKTIP: ‘Free Love Paradise’, een soort ‘Temptation Island’ waar vreemdgaan toegestaan is

KIJKTIP: ‘Free Love Paradise’, een soort ‘Temptation Island’ waar vreemdgaan toegestaan is

In de realityreeks zoeken drie Vlaamse en drie Nederlandse koppels uit of een open relatie iets voor hen is.

free love paradise
© DPG

Vanaf vandaag kijk je op Streamz naar ‘Free Love Paradise’, een vreemde versie van ‘Temptation Island’ waar een slippertje niet noodzakelijk voor drama zorgt. Het programma is een experiment met drie Vlaamse en drie Nederlandse koppels die uitzoeken of een open relatie voor hen werkt.

Er komt in 2021 geen Vlaams-Nederlands seizoen van ‘Temptation Island’, maar ‘Free Love Paradise’ lijkt een waardige vervanger. In deze nieuwe realityreeks wordt monogamie als norm in vraag gesteld. We lijken het steeds moeilijker te hebben om niet vreemd te gaan, dus waarom zoeken we geen manier waarop het gewoon kan? Zes koppels trekken naar het zonnige Mexico om te zoeken naar een manier die voor hen werkt. Met andere woorden: er zullen hoogstwaarschijnlijk slippertjes zijn. De vraag is hoe de partner ermee omgaat.

De proefkonijnen

De zes koppels zullen niet alleen zijn in Mexico. Klinisch seksuologe Chloé De Bie, die eerder te zien was in ‘Koppels’, begeleidt hen in het experiment. De presentatie is voor Sean Dhondt en de Nederlandse Froukje de Both, die wij vooral kennen als Agneta in de reeks ‘Costa’. En er zullen natuurlijk ook vrijgezellen zijn die de open relatie van de koppels mee op de proef stellen. Of we bekende gezichten terugzien bij de singles, is nog niet geweten. De koppels mogen we wel al voorstellen. We beginnen bij de Vlamingen, de laatste drie koppels zijn Nederlanders.

Cédric (24) en Bo (25)  – 6 maanden samen

Bo gaat vier maanden in het buitenland studeren en wonen. Ze willen met dit relatie-experiment erachter komen of een open relatie de oplossing is om deze lange tijd te overbruggen.

Robin (25) en Kéty (21) – 1 jaar samen

Robin en Kéty willen onderzoeken of een open relatie iets voor hen is, omdat ze op lange termijn de spanning in hun relatie willen houden.

Gaêtan (29) en Cristina (25) – in totaal 3 jaar samen, met pauze

Gaêtan en Cristina komen met een duidelijke missie: een trio met een andere vrouw. Gaêtan mag met andere vrouwen experimenteren, maar alleen als Cristina er zelf bij is.

Tamara (24) en Lenny (22) – 2 jaar samen

Omdat Tamara en Lenny van plan zijn samen oud te worden, willen ze graag de spanning opzoeken en zien of een open relatie voor hen zou werken.

Shantie (24) en Pieter (27) – meer dan 5 jaar samen

Shantie en Pieter zijn beiden erg jaloers, dus ze zien dit als een grote test.

Mariska (24) en Ivo (26) – 6 jaar samen

Mariska en Ivo kiezen er bewust voor om niet samen te wonen, om het op die manier spannend te houden. Ze kunnen zich voorstellen dat hun seksleven op een bepaald moment saaier zal worden, dus willen ze dit experiment aangrijpen om te kijken wat vrije liefde met hen doet.

‘Free Love Paradise’ is nu al te zien op Streamz. Vanaf donderdag 5 november wordt de realityreeks uitgezonden op VTM 2.

Lees ook: