Home Lifestyle Dit zijn de huisregels waaraan de Islanders zich tijdens ‘Love Island’ moesten...

Dit zijn de huisregels waaraan de Islanders zich tijdens ‘Love Island’ moesten houden

Zo mochten de kandidaten maximaal twee glazen alcohol per dag drinken.

love island
© VIJF

Vakantie staat bij ons gelijk aan cocktails drinken aan het zwembad en dansen tot je de zon ziet opkomen. Toch zagen we de kandidaten van het VIJF-programma ‘Love Island’ vooral sippen aan hun waterflacon en braaf in bed kruipen voor de lichten uitgingen. Toeval? Nee, niet echt. De productie legde namelijk een aantal afspraken vast met de deelnemers om hun liefdeszoektocht alle kansen te geven.

Steek een luxueuze villa in een bloedheet land vol met knappe (niet zo) singles, dan heb je gegarandeerd wilde feestjes waar de alcohol rijkelijk vloeit en er tot in de late uurtjes gedanst wordt. ‘Temptation Island’ is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van. Omdat de insteek van ‘Love Island‘ toch helemaal anders is – lees: er moeten tenslotte hartjes gewonnen worden in plaats van gebroken – zijn er toch een aantal huisregels waar de Islanders zich verplicht aan moesten houden vanaf het moment dat ze een voet in de villa zetten.

Bye bye, Instagram en Facebook

Een eerste belangrijke regel was dat het gebruik van telefoons en tablets verboden was, behalve het exemplaar dat ze natuurlijk voor het programma ter beschikking kregen. Anders zouden we nooit het bekende zinnetje ‘Ik heb een berichtje!’ te horen krijgen. Er was in de villa ook geen internet aanwezig waardoor de Islanders hun sociale media niet konden checken. Verder werd ook het kijken naar films of series en het lezen van boeken of tijdschriften afgeraden zodat de kandidaten zoveel mogelijk contact met elkaar zouden hebben.

Geen seks

Je vroeg je misschien af waarom Eilish en Gianni, die duidelijk gek waren op elkaar, niet gewoon samen in een bed kropen toen die laatste toegaf dat hij Fabienne eigenlijk meebracht uit Casa Amor als vangnet. De afspraak is dat koppels die gevormd worden aan de vuurkorf samen in één bed moeten slapen. Oké, er worden weleens uitzonderingen toegelaten zoals Remco die een nacht doorbracht in de zetel om aan het gebabbel te ontsnappen, maar eigenlijk is dat niet toegelaten.

De focus van ‘Love Island’ ligt op het vinden van de ware liefde en niet op het vinden van een onenightstand of friend with benefits, daarom wordt seks hebben heel hard afgeraden. Als de goesting toch te groot werd, dan gold de logische regel: veilig vrijen. De kandidaten hadden meestal niet veel om het lijf, het was er dan ook 40 graden, maar ze mochten niet naakt in beeld komen.

Voor middernacht het bed in

Agressief gedrag of geweld werden niet getolereerd. Er zat dit seizoen een bende vrolijke, vrolijke vrienden in de villa dus die regel was gelukkig niet van toepassing. Roken in beeld was verboden, dus de sigaretten moesten in de schuif of kast blijven tot de pauzes. Iets waar Netflixseries eens een voorbeeld aan mogen nemen. Alcohol was wel toegestaan, maar de Islanders mochten maximaal twee glazen alcohol per dag drinken. En tot slot moet iedereen voor middernacht gaan slapen, want ze moeten elke dag vroeg uit de veren om fris en monter aan een hele dag boordevol activiteiten en opnames te beginnen.

Een regel die ze voor het volgende seizoen aan dit lijstje mogen toevoegen is: je moet single zijn om mee te doen aan de show. We dachten dat dit redelijk voor de hand liggend was, maar Remco bewees dat sommigen dit toch niet zo goed door hadden

Lees ook: