Home Lifestyle Film Nieuw op Netflix: deze series en films verschijnen in november op de...

Nieuw op Netflix: deze series en films verschijnen in november op de streamingdienst

Dramaqueens, dragqueens, queens en mooie mannen: november ziet er niet slecht uit op Netflix.

netflix november
© Netflix

We maakten eerder al een overzicht van de kerstfilms, -series en -programma’s die Netflix vanaf volgende week tot en met kerst zal releasen. Maar er is ook veel nieuws op komst voor abonnees die iets anders willen zien dan romantische kersttaferelen.

Halloween in november

Netflix lijkt nog niet klaar om Halloween in november helemaal los te laten. Vanaf 5 november vind je op de streamingdienst de Arabische horrorserie ‘Paranormal’ en de teaser ziet er pretty scary uit. De reeks gaat over de hematoloog (een specialist in bloedziekten) Refaat Ismail die in de jaren 60 ongewild een veelgevraagd persoon wordt bij paranormale onderzoeken.

‘The Posession of Hannah Grace’ (© Netflix)

Daarnaast zet Netflix volgende maand een paar gekende horrorfilms online. ‘Insidious’, van ‘The Conjuring’-regisseur James Wan, staat al een tijdje op Netflix, op 1 november worden het tweede en derde hoofdstuk van de reeks toegevoegd. ‘The Posession of Hannah Grace’ is een horrorfilm uit 2018 met Shay Mitchell in de hoofdrol. Je vindt ‘m vanaf 2 november op de streamingdienst.

Drama en dragqueens

Nieuw op Netflix in november is ook ‘Love and Anarchy’, een Zweedse dramareeks. Wanneer Sofie, een getrouwde moeder van twee, de jonge IT’er Max ontmoet op haar nieuwe job, ontaardt onschuldig geflirt al snel in een gevaarlijk spel met grote gevolgen. Je ziet de reeks vanaf 4 november. Op 1 november verschijnt het tweede seizoen van de Canadese comedyreeks ‘M’entends-tu?’, ofwel ‘Can You Hear Me?’. De serie over het ongewone dagelijkse leven van drie hilarische vriendinnen is een groot succes in thuisland Canada, maar blijft bij ons eerder onontdekt. Onterecht.

‘Love and Anarchy’ (© Netflix)

‘The Crown’ is intussen een vaste waarde, maar de komst van een nieuw seizoen maakt ons nog steeds enthousiast. Zeker nu eindelijk het verhaal van prinses Diana aan bod komt. In de teaser van het vierde seizoen, dat op 15 november verschijnt, krijgen we een eerste glimp van actrice Emma Corrin als de jonge Diana. Nog meer royalty vind je vanaf 11 november in de realityreeks ‘A Queen is Born’. In deze Braziliaanse show helpen dragqueens Gloria Groove en Alexia Twister zes artiesten het zelfvertrouwen te vinden om het podium volledig in te pakken. Denk ‘RuPaul’s Drag Race’, maar dan zonder de competitie. Fabulous!

Home cinema

De komende twee maanden gaat Netflix volop voor kerstfilms, maar er is nog wat plaats over voor andere content. Zo verschijnen onder meer de aangekochte titels ‘Sex and The City: The Movie’, ‘Magic Mike XXL’ en ‘My Sister’s Keeper’ op 1 november op de streamingdienst. In het maandoverzicht vinden we bovendien enkele nieuwe Netflixfilms waarin geen kerstkriebels te bespeuren zijn.

1 / 5
>The Spongebob Movie: Sponge on the Run</span>
Citation
What We Wanted </span>
Shawn Mendes: In Wonder
>Hillbilly Elegy </span>
>The Spongebob Movie: Sponge on the Run</span>
>The Spongebob Movie: Sponge on the Run

Oorspronkelijk zou de nieuwe Spongebob-film in de bioscoop uitkomen, maar omwille van de coronacrisis komt hij rechtsreeks op Netflix. Spongebob en Patrick gaan in de film op zoek naar slak Gary, die verdwenen is. De zoektocht brengt hen ver buiten Bikinibroek.

Vanaf 5 november.

Citation
Citation

Ook deze Nigeriaanse film zou eerst in de cinema verschijnen, maar komt rechtsreeks naar de streamingdienst. ‘Citation’ vertelt het verhaal van een Nigeriaanse student die haar prof beschuldigt van poging tot verkrachting. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Vanaf 6 november.

What We Wanted </span>
What We Wanted 

Deze Duitse Netflixfilm vertelt het confronterende verhaal van een koppel dat verscheurd wordt door een kinderwens die onvervuld blijft. Op vakantie in een resort in Sardinië wordt de situatie er alleen maar moeilijker op, mede door het gezin met twee kinderen dat naast hen verblijft. 

Vanaf 11 november.

Shawn Mendes: In Wonder
Shawn Mendes: In Wonder

Tieneridool Shawn Mendes is de zoveelste artiest die een documentaire op Netflix krijgt. In de film krijgen fans een blik op zijn leven als muzikant maar ook als jonge twintiger. Shawns bekend lief, Camila Cabello, zal ook in de docufilm te zien zijn.

Vanaf 23 november.

>Hillbilly Elegy </span>
>Hillbilly Elegy

‘Hillbilly Elegy’ is zonder twijfel de meest veelbelovende Netflix Original die in november verschijnt. De verfilming van het gelijknamige boek vertelt het verhaal van een jongeman die erin slaagt op te klimmen ondanks een slechte thuissituatie met een drugsverslaafde moeder (Amy Adams) en een agressieve grootmoeder (Glenn Close). Tijdens zijn rechtenstudies aan Yale ziet hij zich echter verplicht terug te keren naar zijn hometown en zijn familie.

Vanaf 24 november.

Meer kijkvoer om naar uit te kijken: