Home Lifestyle Deze 10 beloftevolle bakkers strijden om de titel in ‘Bake Off Vlaanderen’

Deze 10 beloftevolle bakkers strijden om de titel in ‘Bake Off Vlaanderen’

Van een 22-jarige studente tot een 63-jarige gepensioneerde tegelzetter: bakken kent geen leeftijd.

© VIER

Wim Opbrouck brengt weer tien beloftevolle bakkers samen in de ‘Bake Off Vlaanderen’-tent voor een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken. Dit zijn de kandidaten die aan het Oostendse strand zullen strijden voor de titel van beste thuisbakker van Vlaanderen.

Het vierde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ is vanaf woensdag 28 oktober te zien op VIER.

Alexandra (30) uit Loenhout: ‘Bakken is mijn superkracht. Mijn schort is mijn cape.’

De altijd vrolijke Alexandra is leerkracht LO in het bijzonder onderwijs. De passie voor bakken kreeg ze mee van haar opa. In het dagelijkse leven staat Alexandra altijd paraat voor anderen. Met haar deelname aan ‘Bake Off’ doet ze eindelijk iets helemaal voor zichzelf.

Anthony (24) uit Ledegem: ‘Bakken is broodnodig als je brood nodig hebt.’

Anthony is net afgestudeerd in de Handelswetenschappen en is volop bezig met het opstarten van zijn start-up. Het is tijdens zijn studentenperiode dat zijn passie voor het bakken is ontstaan. Op kot experimenteerde Anthony naar hartenlust met ongewone smaken, van Provençaalse kruiden tot worcestersaus. Op die manier zal hij zich proberen onderscheiden van de andere kandidaten. Als hij zijn stressniveau onder controle kan houden tenminste.

Asha (33) uit Dendermonde: ‘Bakken is pure magie.’

Asha is technoloog medische beeldvorming in het UZ Gent en mama van een dochtertje van twee jaar. Haar baksels vol kleur en sterke smaken weerspiegelen haar Indische roots en vrolijke persoonlijkheid. Asha is geen opgever: ze schreef zich eerder al twee keer in voor ‘Bake Off’ maar werd niet gekozen, dus bleef ze oefenen om zich te verbeteren. Dit jaar was het wel raak.

Carlota (30) uit Peer: ‘Bakken is een stukje van jezelf uitdelen.’

Carlota is in het dagelijkse leven assistant storemanager, maar sinds een tijdje is ze ook intensief bezig met bakken. De energieke dame is geboren in Spanje en heeft Peruviaanse roots. Zo’n zes jaar geleden besloot ze samen met haar broer en zus naar België te verhuizen. Goedlachs en vrolijk als ze is, tovert Carlota baksels tevoorschijn die haar identiteit weerspiegelen.

David (38) uit Wezembeek-Oppem: ‘Bakken is smaakvolle verhalen vertellen.’

David is leerkracht Nederlands/Engels en omschrijft zichzelf steevast als een trotse geek. Als hij niet aan het bakken of aan het lesgeven is, houdt hij zich graag bezig met online rollenspellen. David heeft Italiaanse roots én een voorliefde voor Japan. Benieuwd of die invloeden terugkomen in zijn baksels!

Diane (53) uit Stekene: ‘Bakken is een eetbare vorm van kunst.’

Na een druk leven als zelfstandige, is Diane nu huisvrouw en geniet ze van de kleine dingen in het leven. Een lekker gebakje, bijvoorbeeld. Diane zal zich in de bakkerstent vooral focussen op decoratie: hypergedetailleerde sculptuurwerkjes en precisieafwerking zijn haar ding.

Franky (63) uit Lochristi: ‘Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd.’

Als 22-jarige startte Franky, de oudste kandidaat van dit seizoen, een tegelzaak op waarvan hij 35 jaar lang de eigenaar zou zijn. Nadat hij met welverdiend pensioen ging, zocht hij een hobby die hem dezelfde voldoening zou geven als zijn tegelwerk. Zijn passie voor het bakken was geboren!

Jens (31) uit Gent: ‘Bakken is verstand op nul en de oven op 180 graden.’

Na een intense job op de spoedafdeling is Jens vandaag aan de slag als onderzoeker binnen de organisatie van de gezondheidszorg. Nu hij elke dag met zijn neus in de boeken en voor een scherm zit, wilde de Gentenaar graag iets met zijn handen doen. Die welgekomen afwisseling vond hij in het bakken. Voor Jens is bakken de ultieme ontspanning, vooral wanneer er Scandinavische klassieke muziek op de achtergrond speelt. In de ‘Bake Off’-tent zal hij het moeten doen met de bulderende zeewind en de mopjes van Wim Opbrouck.

Margo (29) uit Achel: ‘Bakken is uitdagingen aangaan, grenzen verleggen en liefde delen.’

Logistiek bediende Margo komt uit Wit-Rusland, maar is zeven jaar geleden de liefde gevolgd naar België. Samen met haar man Sem heeft ze nu een dochtertje van vier jaar. Margo hoopt de jury te imponeren met haar baksels met een Russische twist, want het is haar grote droom om ooit iets te doen met haar baktalent.

Mona (22) uit Kortrijk: ‘Bakken is sprinkles en regenbogen.’

Mona is met haar 22 jaar de jongste bakker in de tent. Tussen het blokken door stort de studente sociaal-cultureel werk zich op het bakken. Zij noemt het een hobby, haar omgeving heeft het eerder over een gezonde obsessie. Mona eet al 13 jaar vegetarisch en weigert dan ook gelatine te gebruiken in haar baksels. Op haar Instagrampagina Flour Power by Mona kan je enkele van haar creaties bewonderen, op haar website bestel je een taart naar wens.

Lees ook: