Home Lifestyle Teaser van seizoen 4 van ‘The Crown’ geeft ons eerste glimp van...

Teaser van seizoen 4 van ‘The Crown’ geeft ons eerste glimp van prinses Diana

We krijgen zelfs haar prachtige trouwjurk te zien!

The Crown
© netflix

Het vierde seizoen van de populaire serie ‘The Crown’ staat vanaf 15 november op Netflix. Om ons geduld te belonen, lost de streamingdienst nu een teaser waarin we een eerste glimp van prinses Diana opvangen.

Het Britse koningshuis op de voet volgen, is helemaal geen vereiste om verslingerd te raken aan de Netflixserie ‘The Crown’. De dramareeks geeft je een fictieve inkijk in het fascinerende en tumultueuze leven van de royals en het is dan ook geen verrassing dat de afgelopen drie seizoenen een groot succes waren. In het vierde seizoen komt eindelijk het meest bekende of toch meest besproken familielid van allemaal in beeld: wijlen prinses Diana. De mama van prins Harry en prins William zal vertolkt worden door niet één, maar twee actrices.

Trouwjurk Diana

Emma Corrin (24) kruipt in de huid van de jonge Diana. Ze is een relatief nieuw gezicht in Hollywood en speelde mee in de serie ‘Pennyworth’. De iets oudere versie van Diana neemt Elizabeth Debicki (29) voor haar rekening. Haar kan je kennen van onder andere  ‘The Great Gatsby’, ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ en ‘Tenet’ dat momenteel in de bioscoop speelt.

Netflix loste nu een teaser van het nieuwe seizoen. Aangezien elk seizoen een ander decennium belicht, spelen deze afleveringen zich af in de jaren 80. We moesten een paar keer knipperen met onze ogen tijdens het filmpje, want de gelijkenis tussen Diana en Emma is treffend! We zien haar lachen, dansen en ruziemaken. In enkele luttele seconden toont de video ons zelfs de prachtige trouwjurk van de prinses. ‘Meestal eindigt het sprookje met de prins en prinses die trouwen en nog lang en gelukkig leven, maar eigenlijk begint het avontuur hier pas echt’, aldus de vertelstem in de video. Olivia Colman haalt dit vierde seizoen trouwens nog een laatste keer alles uit de kast als koningin Elizabeth.

‘Harry Potter-actrice

Er zijn hierna nog twee seizoenen gepland. Eerst maakte de bedenker van de reeks, Peter Morgan, bekend dat hij er een einde aan zou breien in het vijfde seizoen. Hier kwam hij gelukkig niet zo lang geleden op terug. In seizoen 5 en 6 vertolkt Elizabeth de charmante Diana en geeft Olivia de fakkel van de Queen, of beter gezegd de kroon, door aan Imelda Staunton die je sowieso kent van haar rol als Dolores Umbridge uit de ‘Harry Potter‘-films.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De eerste drie seizoenen van ‘The Crown’ staan momenteel op Netflix en het vierde seizoen kan je vanaf 15 november bekijken – of voor de echte fans: bingewatchen –  op de streamingdienst.

Lees ook: