Home celebs Deze actrices kruipen in de huid van prinses Diana in populaire Netflixserie...

Deze actrices kruipen in de huid van prinses Diana in populaire Netflixserie ‘The Crown’

De reeks zou dan toch een zesde seizoen krijgen!

The Crown
© Netflix

In de komende seizoenen van de populaire Netflixserie ‘The Crown’ zullen we prinses Diana zien verschijnen. En niet een, maar twee actrices zullen in de huid kruipen van Lady Di.

Je hoeft helemaal geen fan te zijn van de Engelse koninklijke familie om van de Netflixserie ‘The Crown’ te houden. De dramareeks geeft je een fictieve inkijk in het leven van de royals en de afgelopen drie seizoenen waren een groot succes. Er staan nog drie seizoenen gepland waarin we eindelijk prinses Diana zullen zien verschijnen. De mama van prins Harry en prins William zal vertolkt worden door twee actrices: Emma Corrin (24) en Elizabeth Debicki (29).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een eer

Emma Corrin is relatief nieuw in Hollywood en speelde mee in de serie ‘Pennyworth’. Elizabeth Debicki daarentegen is een bekende Australische actrice. Je kan haar kennen van andere films zoals ‘The Great Gatsby’‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ en ‘Tenet’ dat binnenkort in de bioscoop verschijnt. ‘Het is een eer om mee te mogen spelen in deze prachtige serie’, aldus Elizabeth die zelf fan is van de reeks. ‘Ik ben er sinds de allereerste aflevering verslaafd aan.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In elk seizoen van ‘The Crown’ gaat zo’n tien jaar voorbij. De vorige seizoenen gingen over de gebeurtenissen vanaf de jaren veertig tot eind de jaren zeventig. Het vierde seizoen, dat geen vertraging opliep door de coronacrisis, verschijnt op 15 november op Netflix en neemt de jaren 80 onder de loep. Hierin zal Emma de rol van Diana vertolken. Het vijfde en zesde seizoen die de jaren 90 en later voor hun rekening nemen, staan pas gepland voor 2022 en later. Dan is het dus de beurt aan Elizabeth om een geloofwaardige Diana neer te zetten.

Seizoen 6

Peter Morgan, de bedenker van de serie, kondigde niet zo lang geleden nog aan dat er geen zesde seizoen van ‘The Crown’ zou komen. Maar daar komt hij tot onze grote vreugde nu dus duidelijk op terug. ‘Toen we de verhaallijnen voor het vijfde seizoen bespraken, werd het al snel duidelijk dat we om recht te doen aan de rijkdom en de complexiteit van het verhaal, terug moesten gaan naar het oorspronkelijke plan en zes seizoenen moeten spelen’, vertelt Peter in de Hollywood Reporter.

In seizoen vier zien we trouwens nog een laatste keer Olivia Colman als koningin Elizabeth aan het werk. Zij nam de fakkel – of beter gezegd kroon – over van Claire Foy en geeft die op haar beurt over aan Imelda Staunton voor seizoen 5. Die laatste ken je sowieso van haar rol als Dolores Umbridge uit de ‘Harry Potter‘-films. 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.