Home Lifestyle Dit zijn de eerste 3 mysterieuze kandidaten van ‘The Masked Singer’

Dit zijn de eerste 3 mysterieuze kandidaten van ‘The Masked Singer’

Een wolf, een libelle en een koningin.

The Masked Singer
© VTM

VTM pakt dit najaar uit met ‘The Masked Singer’ waarbij 8 BV’s vermomd met speciale kostuums de jury en kijkend Vlaanderen proberen weg te blazen met hun zangkunsten. De eerste 3 kandidaten stellen zich nu kort voor: een wolf, libelle en koningin.

‘The Masked Singer’ is een superpopulair programma in het buitenland en dit najaar pakt VTM uit met het allereerste seizoen van de Vlaamse versie. Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet het zoveelste zangprogramma. Acht bekende Vlamingen vermommen zich namelijk in een spectaculair kostuum waardoor de jury en de kijkers thuis niet weten wie er voor hen op het podium het beste van zichzelf geeft. Enkel de afvaller mag zijn of haar identiteit prijsgeven. We kregen al een mysterieuze trailer te zien en nu stellen ook de eerste drie kandidaten zich voor: een wolf, een libelle en een koningin.

Kleine tip

Uiteraard is hun stem vervormd zodat we niet te weten komen welk bekend gezicht schuilgaat achter de kostuums. Die prachtige pakken zijn trouwens ontworpen door de Amerikaanse Emmy-winnares Marina Toybina. De deelnemers geven wel al een kleine tip over hun identiteit waardoor we alvast kunnen beginnen raden met wie we te maken krijgen.

Dit is Wolf. De staart van zijn kostuum alleen al weegt vier kilogram. Hierdoor kreeg hij enorm veel rugpijn waardoor hij nu een harnas draagt om het gewicht beter te verdelen.

Dit is Koningin. Het duurt minstens een uur om dit pak aan te trekken, wat dubbel zo lang is als bij de andere kostuums. Dat komt onder andere omdat het zo fragiel is. De buitenkant wordt tijdens het aantrekken ingepakt met vuilniszakken om beschadigingen te vermijden. Het kostuum weegt verder maar liefst twaalf kilogram en is daarmee het zwaarste.

Dit is Libelle. Het pak weegt zo’n drie kilogram en is het lichtste van de hoop. De spanwijdte van haar vleugels bedraagt meer dan 2,5 meter waardoor ze door geen enkele gewone deur kan en ook een gevaar vormt voor haar collega’s. De vleugels bestaan verder uit een metalen onderstructuur die een lokaal magnetisch veld creëren en daardoor ook het signaal van de microfoons tijdens de opnames verstoort.

Het is dus geen makkie om te zingen terwijl je zo’n uitrusting aanhebt. De temperatuur onder de maskers alleen al loopt na tien minuten op tot ongeveer 35 graden, waardoor de deelnemers die maximum twintig minuutjes kunnen ophouden. Tijdens de pauze worden ze afgekoeld met elektrische handventilatoren via speciale ventilatiegaten in de kostuums. Ook de ogen van de kandidaten zitten zelden op ooghoogte van de kostuums. Ze kijken vaak door kijkgaas waardoor hun zicht beperkt is en ze begeleiding nodig hebben om zich voort te bewegen.

Vierkoppige jury

Wat ook nog een mysterie blijft, is wie er in de vierkoppige jury zal zetelen en wanneer deze spannende show precies van start zal gaan. Wat we wel weten is dat Niels Destadsbader en Julie Van den Steen het programma zullen presenteren. To be continued

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.