Home Lifestyle Karen Damen en Ruth Beeckmans zoeken date voor mensen met beperking in...

Karen Damen en Ruth Beeckmans zoeken date voor mensen met beperking in ‘Cupido Ofzo’

Inschrijven voor hun uniek datingbureau kan nog!

cupido ofzo
© vtm

Ruth Beeckmans en Karen Damen kruipen in de huid van Cupido voor het nieuwe VTM-programma ‘Cupido Ofzo’. Daarin proberen ze de perfecte date te zoeken voor mensen met een beperking of stoornis.

Ruth Beeckmans en Karen Damen zijn allebei al een hele poos van ‘t straat. De twee dames willen nu ook anderen aan een fantastisch lief helpen en daarom richten ze tijdelijk een uniek datingbureau op. Niet zomaar iedereen kan zich inschrijven, want de BV’s gaan cupido spelen voor mensen met een beperking of stoornis. Het is namelijk al voor veel mensen niet gemakkelijk om een toffe date te vinden, laat staan voor wie een beperking of stoornis heeft. 50% van hen geeft aan dat ze zich regelmatig eenzaam voelen en daar willen Ruth en Karen in het nieuwe VTM-programma ‘Cupido Ofzo’ dus dringend verandering in brengen.

Spannend parcours

Ze gaan daarom op zoek naar de perfecte date voor iedere kandidaat. Ze stippelen niet enkel de perfecte dag uit voor de vrijgezellen, maar begeleiden hen ook bij hun eerste stappen in het daten en steunen ze door dit hele spannende parcours. ‘Ik vind het heel boeiend om dit programma te maken’, zegt Ruth Beeckmans. ‘We leren ontzettend warme, leuke mensen kennen die het door hun beperking of stoornis niet altijd makkelijk hebben om een partner te vinden. Iedereen heeft recht op en nood aan liefde. En die zoektocht is nooit makkelijk. Het is zo fijn om samen met deze groep geweldige mensen mee te mogen zoeken en te helpen waar nodig. Ik kijk ernaar uit om samen met Karen dates te organiseren voor hen.’

Ook haar partner in love crime Karen Damen is even enthousiast. ‘Het wordt een heel plezant en leerrijk avontuur. Het is superfijn om hier deel van uit te maken. Ik vind het hartverwarmend en interessant om deze toppers op pad te zetten en te begeleiden in zoiets moois als de liefde. Iets wat voor niemand evident is, maar voor hen écht niet.’

Inschrijven

Heb je zelf een beperking of stoornis die je soms dwarsboomt om op iemand af te stappen of ken je iemand die wel een beetje hulp kan gebruiken op liefdesvlak? Karen en Ruth hebben nog enkele plaatsjes over in hun datingbureau! Inschrijven kan via de website van VTM. ‘Cupido Ofzo’ verschijnt dit najaar op VTM.

Lees ook: