Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een abonnement op Disney+ zal goedkoper zijn dan een Netflix-abonnement.

Disney stelt eigen streamingdienst Disney+ voor, een grote concurrent voor Netflix

In 2017 al kondigde Disney aan dat het een eigen streamingdienst zou starten. Die krijgt nu echt vorm. Donderdagavond werd Disney+ voorgesteld in Las Vegas en we vermoeden dat ze bij Netflix een beetje aan het bibberen zijn.


Ondanks wat de naam misschien doet vermoeden, zal Disney+ geen streamingdienst exclusief gericht op kinderen zijn. Je zal er inderdaad alle nieuwste én oude films en series van Disney en Pixar vinden, maar ook alle Star Wars- en Marvel-films en verschillende documentaires van National Geographic krijgen er een plekje. Om het aanbod van Disney+ nog aantrekkelijker te maken, is het mediabedrijf van plan nieuwe series te creëren rond Marvel-figuren. Helden zoals WandaVision, Falcon, Winter Soldier en Loki krijgen een eigen reeks. Er zouden ook Star Wars-series en een reisprogramma met Jeff Goldblum gemaakt worden.

Daarnaast kocht Disney vorig jaar 21st Century Fox op, wat betekent dat onder meer de volledige reeks van ‘The Simpsons’ in het bezit van het bedrijf is. Homer zal naast Mickey en zijn vriendjes te vinden zijn op de nieuwe streamingdienst. Andere series die Disney in zijn bezit kreeg dankzij de overname, waaronder ‘The X-Files’, zullen vermoedelijk een plaatsje krijgen op Hulu. Disney is van plan die populaire Amerikaanse streamingdienst internationaal beschikbaar te maken. Samen vormen die twee diensten een enorme concurrent voor Netflix.

Disney kondigde op CinemaCon in Las Vegas aan dat het Disney+ in de VS lanceert op 12 november. Het Verenigd Koninkrijk en Europa zullen later volgen, maar een specifieke datum werd niet bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het over 2020. Een abonnement op Disney+ zal 6,99 Amerikaanse dollar kosten, een dikke 6 euro. Voor een jaar betaal je nog minder, namelijk 69,99 Amerikaanse dollar. Ter vergelijking: voor Netflix betaal je tussen 7,99 en 13,99 euro per maand, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Vermoedelijk zet Disney zijn prijs bewust lager dan die van Netflix om in de beginperiode concurrentie te bieden, om die dan later op te trekken.

Meer Disney:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '