Home Lifestyle Film YAY: Disney maakt live-actionremake van ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’

YAY: Disney maakt live-actionremake van ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’

Wij zijn nu al benieuwd.

© disney

Disney heeft de smaak van live-actionremakes duidelijk te pakken, want ze plannen er alweer eentje. Dit keer steken ze ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ in een nieuw jasje.

We worden in 2019 al verwend wat betreft remakes van klassieke Disneyfilms. In maart komt ‘Dumbo’ in de bioscoop, in mei volgt ‘Aladdin’ en in de zomer is het eindelijk de beurt aan ‘The Lion King’.

Disney voegt nu een iconische film toe aan dit mooie lijstje. Ze zijn namelijk van plan om een live-actionremake te maken van ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ of ‘The Hunchback of Notre Dame’. De film uit 1996 is gebaseerd op het legendarische boek van Victor Hugo.

Quasimodo en Esmeralda

Iedereen kent nog het verhaal van de gebochelde man Quasimodo, die in de bekende Parijse kathedraal woont. Hij is stapelverliefd op de beeldschone zigeunerin Esmeralda, maar zij ziet hem niet staan. Bovendien zijn er heel wat kapers op de kust.

De film zal gewoon ‘Hunchback’ heten en de productie ligt in de handen van David Henry Hwang. Stephen Schwartz en Alan Menken zullen de muziek schrijven. Wie in de huid van de verschillende personages zal kruipen, is nog niet bekend. Wij zijn alvast superbenieuwd!

Lees ook: