Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Goed nieuws voor de streamingdienst, maar er zijn ook minder mooie cijfers.

Derde seizoen van ‘Stranger Things’ breekt Netflix-record

Het derde seizoen van ‘Stranger Things’ werd massaal bekeken. Dat laat Netflix zelf weten. Met maar liefst 64 miljoen accounts die in de eerste vier weken na release naar het derde deel van de sci-fiserie keken, is het volgens de streamingdienst de best bekeken Netflix Original ooit.


64 miljoen accounts van de 158 miljoen: een kleine rekensom leert ons dat zo’n 40% van alle Netflix-gebruikers wereldwijd al in de eerste vier weken na release naar ‘Stranger Things 3’ keek, of er alleszins aan begon. Netflix zegt dat elk account waarop één aflevering van het seizoen voor meer dan 70% bekeken werd, meegeteld wordt. Het zijn de beste cijfers die een Netflix Original ooit haalde, meer dan die andere érg goed bekeken serie, ‘Orange Is the New Black’. Over die reeks liet Netflix in het vorig kwartaal weten dat zo’n 105 miljoen Netflix-gebruikers ze ooit bekeken – ook hier geldt de regel van één aflevering voor meer dan 70%. Maar zo’n snel succes in de eerste weken zoals ‘Stranger Things 3’ boekte, is ongeëvenaard.

Goed nieuws, slecht nieuws


Het grote succes van de eigen series is heel goed nieuws voor Netflix, zeker nu Disney+ en Apple TV Plus er binnenkort aankomen. De streamingdienst benadrukte dan ook de cijfers van enkele andere populaire producties in het derde kwartaal van dit jaar. De film ‘Tall Girl’ werd door 41 miljoen accounts bekeken in de eerste vier weken, de serie ‘Unbelievable’ haalde 32 miljoen views en het derde seizoen van ‘La casa de papel’ was eveneens een heel grote hit.

Bovendien wist Netflix het aantal abonnees in het derde kwartaal weer flink aan te dikken. Een hele opluchting voor de streamingdienst, want in het tweede kwartaal van dit jaar daalde het aantal abonnees in de Verenigde Staten voor het eerst in acht jaar tijd, vermoedelijk omwille van een toch wel significante prijsstijging die werd doorgevoerd. Wereldwijd groeide het aantal subscribers in het tweede kwartaal dan ook heel weinig tegenover vorige kwartalen. In het derde kwartaal groeide de streamingdienst wel weer in de Verenigde Staten, maar minder snel dan vooropgesteld. Het zijn spannende tijden voor Netflix, want dit was het laatste kwartaal zónder nieuwkomers Disney+ en Apple TV Plus, die allebei in november gelanceerd worden.

 Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '