Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

‘Jammer, ik had nog zoveel ideetjes in m’n hoofd’, klonk het bij de bekende hobbychef.

Dit is de tweede afvaller in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Na influencer Sarah Puttemans vorige week moest gisterenavond opnieuw een hobbychef ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ op Play4 verlaten. De – bloederige – visopdracht, waarbij de bekende kandidaten een verse vis moesten zien te fileren, was nochtans voor niemand een makkelijke klus.

Na het vertrek van influencer Sarah Puttemans vorige week gingen dj Hakim Chatar, comedian William Boeva, tv-gezicht Cath Luyten, actrice Lynn Van den Broeck, radio- en tv-gezicht Linde Merckpoel, acteur Wim Willaert, muzikant Bent Van Looy, regisseur Charlie De Wulf en kunstverzamelaar en ‘Stukken Van Mensen’-expert Boris Devis gisterenavond opnieuw de strijd aan in de derde aflevering van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ op Play4. Wie de eindmeet haalt, maakt kans op de trofee én een etentje voor twee in sterrenrestaurant Hof van Cleve.

De bekende hobbychefs kregen in de derde aflevering een aartsmoeilijke opdracht voorgeschoteld door juryleden Inge Waeles (zaakvoerder en zaalverantwoordelijke van driesterrenrestaurant Boury), Nick Bril (sterrenchef van The Jane en entrepreneur) en Michaël Rewers, sterrenchef van restaurant Bistrot du Nord: een gerecht creëren met verse vis. Vis die ze, na een masterclass door jurylid Nick Bril, eigenhandig moesten zien te fileren.

‘Ik kan m’n veters nog niet knopen, laat staan dat ik een vis kan fileren’

Acteur Wim Willaert zei zich tijdens het fileren ‘een echte beenhouwer’ te voelen en kunst- en antiekexpert Boris Devis moest zijn verstand op nul zetten om de vis te ‘massacreren’, zoals hij het noemde.

Ook voor William Boeva bleek de visopdracht allesbehalve een walk in the park. ‘Het ontbreekt me aan de fijne motoriek die nodig is voor het fileren van een vis. Ik kan m’n veters nog niet knopen, laat staan dat ik dit kan’, aldus de comedian.

‘Ik had nog zoveel ideetjes in m’n hoofd’

Na de eliminatieproef duidde de jury Hakim Chatar, William Boeva, Bent Van Looy en Boris Devis aan als potentiële afvallers. Uiteindelijk vroeg Nick Bril Boeva om de MasterChef-keuken te verlaten. ‘Ik dacht het. Jammer’, klonk het in een eerste reactie.

Jurylid Michaël Rewers had nog enkele mooie woorden veil voor de tweede afvaller. ‘William, je bent een crème van een gast. We dragen je alle drie in ons hart.’ Na een groepsknuffel en een warm applaus namen de hobbychefs afscheid van Boeva.

‘Ik wil gewoon mijn eigen gerechten kunnen maken waar ik zin in heb. Ik had nog veel ideetjes in m’n hoofd voor leuke gerechten die voor mij ook heel uitdagend zijn. Nu kan ik die niet meer laten zien en dat vind ik wel jammer’, zei Boeva nog. Waarna hij de andere hobbychefs uitzwaaide met een laconieke ‘Allez, de ballen hé!’.

‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ is elke maandag en woensdag om 21u te zien op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '