Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

‘De lolligheid verdwijnt en het wordt terug serieus.’

Het emotionele einde van de trip is in zicht in ‘Boris’

Na een idyllische tocht door het prachtige Canada, komen Jeroom, Bockie en Jonas stilaan op het einde van hun tripje. Wanneer de Rocky Mountains aan de horizon oprijzen beseffen de drie vrienden maar al te goed waarom ze in Canada zijn in de eerste plaats: om Jerooms broer Boris een laatste rustplek te geven.

Ze hebben gelachen, ze hebben gevist, ze hebben gedanst in een kano, kortom: Jeroom, Bockie en Jonas hebben enorm genoten van hun roadtrip door Canada. Al trokken de drie mannen niet zomaar door het prachtige land, dat deden ze om Boris’ laatste droom waar te maken.

Prachtige weg

Jerooms broer Boris droomde er altijd al van om een roadtrip te maken door Canada. Helaas stierf hij op jonge leeftijd aan de gevolgen van kanker en kreeg hij nooit die kans. Nu, 25 jaar later maakt Jeroom die reis in zijn naam.

In ‘Boris’ trekt hij eropuit met zijn goede vrienden Bockie De Repper en Jonas Geirnaert om zijn broer zo te eren én een laatste rustplek te geven. De drie willen namelijk zijn assen uitstrooien op het mooiste punt van de Rocky Mountains. En dat punt is nu in zicht.

Besef

Hoewel de drie vrienden zich overduidelijk kostelijk geamuseerd hebben op hun reisje, was er ook altijd plek voor een emotioneel moment, het ophalen van herinneringen en een moment van stilte. Wanneer ze in de verte de Rocky Mountains zien opdoemen, valt er weer zo’n moment. Want ze weten natuurlijk alledrie wat dat betekent. Enerzijds het einde van hun reis, anderzijds hét moeilijkste moment van hun hele reis: het uitstrooien van de assen.

We zien dan ook hoe Jeroom even helemaal stil wordt wanneer het besef begint door te sijpelen. ‘Dan besef je waar je voor naar hier bent gekomen en eigenlijk heel de reis voor jezelf hebt uitgeschoven en gevuld hebt met dwaze dingen.’

Dat merken zijn vrienden gelukkig ook zelf op. Jeroom zit in gedachten verzonden wanneer Bockie vraagt: ‘Ben je ermee bezig, of ben je het aan het verstoppen?’ Jeroom is er wel degelijk mee bezig, maar weet duidelijk ook nog niet goed hoe hij zich voelt.

De laatste prachtige aflevering van ‘Boris’ zie je vanavond om 21u op Play4 en via GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '