Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

In de tweede aflevering wordt het enige huisje gesloopt én de oudere deelnemers geviseerd.

PREVIEW: sluwe tactieken tijdens eerste spel en nóg meer drama in ‘Million Dollar Island’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In ‘Million Dollar Island’ op VTM 2 strijden honderd kandidaten op een onbewoond eiland voor maar liefst één miljoen euro. Geen wonder dat er in de tweede aflevering van het nieuwe spelprogramma heel wat sluwe tactieken en nóg meer drama komt kijken.

In ‘Million Dollar Island’ op VTM 2 is het enige doel om zoveel mogelijk polsbandjes te verzamelen. Je kan die krijgen van een eilandbewoner die vertrekt óf door een spel te winnen. Het allereerste spel wordt komende aflevering gespeeld en eilandbewoner Evi mag de spits afbijten. Daarbovenop mag zij bepalen wie haar tegenspelers zijn en daarvoor heeft ze een wel heel sluwe tactiek...

Hoge inzet

Ze kiest namelijk allemaal vijftigplussers omdat ze ervan uitgaat dat ze met haar tweeëntwintig lentes sterker is dan de oudere deelnemers. De inzet is behoorlijk hoog, want ze kan vijf polsbandjes of 60.000 euro winnen. De verliezers spelen hun bandje dus kwijt!

‘Ik ga het niet moeilijk maken voor mezelf’, zegt Evi eerlijk. ‘Ik ben fitter. Het is tactiek, het is niets persoonlijk. Het heeft niets met aardig of niet aardig te maken, ik moet voor mezelf kiezen dat ik ga winnen.’

Grote afbraakwerken

De oudere eilandbewoners worden niet enkel tijdens de spelletjes, maar ook in het dagelijkse leven op het eiland geviseerd. Frieda en Arie namen de eerste dag hun intrek in het enige huisje dat op het eiland staat en hebben dus een dak boven hun hoofd, terwijl de anderen onder de blote sterrenhemel moeten slapen. Volgens sommigen is dat niet eerlijk en ze beginnen het huisje af te breken om zélf een plank te hebben als beschutting. Iets wat Cindy, de MMA-vechtster die je kan kennen uit de documentaire ‘Battlecat’, niet begrijpt.

Cindy staat erom bekend het op te nemen voor de ‘zwakkeren’ of de underdog, dus zij vindt dat de ouderen dat extra beetje comfort wel verdienen. ‘Als je muren om je heen wil hebben, dan ga je maar naar huis’, aldus een andere eilandbewoonster.

‘Million Dollar Island’ zie je elke maandag om 21u50 en woensdag om 21u35 op VTM 2.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '