Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Van clitoriskleien over de evolutie van seksspeeltjes tot een zoektocht naar clitorissen.

TIP: het GUM dompelt je tijdens VULVAweekend onder in de wereld van het geslachtsorgaan

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het Gents Universiteitsmuseum (GUM) organiseert binnenkort een speciaal weekend dat volledig in het teken staat van de vulva, vagina en clitoris. Tijdens het tweedaags VULVAweekend word je ondergedompeld in de wereld van het geslachtsorgaan.

Sinds 24 maart 2022 is de expositie PHALLUS. Norm & Vorm te bezichtigen in het Gents Universiteitsmuseum. Daar staat het mannelijke lid centraal, maar de expo doorbreekt ook clichés. Je ontdekt er namelijk dat er verandering komt in het zestiende-eeuwse idee dat vagina’s louter binnenstebuiten gekeerde, mislukte penissen zijn en clitorissen foutjes van de natuur.

Om die vooruitgang te vieren organiseert het GUM VULVAweekend, een tweedaags event waarbij de vulva, de vagina en de clitoris in de kijker worden gezet. ‘Omdat het kan, maar ook omdat de nood nog steeds hoog is’, staat op de website van het GUM te lezen.

Van clitoriskleien tot seksspeeltjes

Op het programma staan allerlei leuke activiteiten. Van een workshop clitoriskleien over een workshop waarin de wondere wereld van seksspeeltjes wordt toegelicht over het breien van een clitoris tot een zoektocht naar clitorissen.

In CLITwoord zullen sprekers dan weer toelichting geven bij genderinclusieve taal en woorden, en over welke impact die kunnen hebben. En nog veel meer! VULVAweekend vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 maart in het Gents Universiteitsmuseum. Meer info en tickets over het event vind je hier.

Tip: de tickets voor de workshops en activiteiten geven ook toegang tot het museum en de expositie PHALLUS. Norm & Vorm. Bezoek zeker ook de plantentuin!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '