https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Cottonbro via pexels

Het is mogelijk om in de app gesprekken op te nemen, zodat die later in een podcast gegoten kunnen worden.

Spotify lanceert Greenroom, een Clubhouseachtige app waarin je live gesprekken kan voeren

Jolien Meremans

Spotify lanceert een gloednieuwe app: Greenroom. Geen muziekapp, wel een socialmediaplatform dat veel wegheeft van Clubhouse. Met de applicatie kan je namelijk met andere gebruikers live gesprekken voeren over thema’s (denk: sport, cultuur, celebs,…) die je interesseren.


Wie maar geen toegang krijgt tot Clubhouse, kan vanaf nu Greenroom downloaden. Spotify werkte al een aantal maanden aan een nieuwe audiochatapplicatie , en die kan je sinds deze ochtend downloaden. Greenroom staat volledig los van de muziekapp en stond voordat Spotify het overnam bekend als Locker Room, dat uitsluitend gericht was op sportfanaten. Spotify gaf de applicatie niet alleen een nieuwe naam, maar ook een serieuze upgrade en maakte er een socialmediaplatform van dat in de categorie van Clubhouse en Spaces thuishoort.

Gems krijgen


‘Bij Spotify zijn we constant bezig met het innoveren van toekomstige audioformaten om artiesten en hun fans met elkaar in contact te brengen. Greenroom biedt hen nu een kans om dat ook werkelijk te doen’, staat er in het persbericht te lezen. Maar het is niet enkel de bedoeling om in de app hopeloos op zoek te gaan naar Harry Styles, Billie Eilish of Damiano David. Je kan er ook met wildvreemden in virtuele kamers gesprekken voeren over gemeenschappelijke interesses, net zoals dat ook bij Clubhouse het geval is. In de app kan je ook Gems ofte likes ontvangen voor de dingen die je zegt. Die Gems verschijnen dan op je profiel.

© Spotify

‘Het Greenroomaanbod zal blijven evolueren naarmate we meer leren over de gebruikers. We zullen in de toekomst ook nog meer inzetten op onderwerpen als muziek, cultuur en entertainment’, belooft Spotify. Momenteel staat de app nog in zijn kinderschoenen, maar het platform ziet er al best gebruiksvriendelijk uit. In de zomer zal Spotify ook zijn Creator Fund uitrollen. Daarmee wil het populaire en/of geëngageerde en/of creatieve Greenroomgebruikers betalen voor het werk dat ze in de app leveren. Je inschrijven voor het Creator Fund doe je hier.

Wil je Greenroom zelf uitproberen? Dan heb je niet per se een account op Spotify nodig. Heb je wel een account, dan kan je daarmee inloggen op Greenroom. Opgelet: het is mogelijk om in de app gesprekken op te nemen, zodat die later door de host van de conversatie in een podcast gegoten kunnen worden. Let dus op wat je er zegt. Je kan Spotify Greenroom downloaden voor iOS en voor Android.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content