https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Spotify lanceert nieuwe functie waarmee je je luistergedrag onder de loep neemt

Spotify lanceert nieuwe functie waarmee je je luistergedrag onder de loep neemt

Je krijgt onder andere een gepersonaliseerde audiogeboortekaart die bestaat uit een zonneteken, maanteken en opkomend teken.

spotify nieuwe functie
© Andrea Piacquadio via Pexels

Er zijn meer dan 356 miljoen gebruikers op Spotify, maar ieders luistergedrag is anders. Om duidelijk te maken wat jou onderscheidt van anderen, introduceert de streamingdienst de nieuwe functie Only You of Alleen Jij. Daarmee kan je heel wat dingen over je luistergedrag te weten komen.

We kennen ondertussen allemaal Spotify Wrapped, een apart onderdeel van de streamingdienst waarmee je telkens jouw luistergedrag van het afgelopen jaar op een rijtje kan zetten. Nu lanceert Spotify ook een nieuwe functie in zijn app waarmee je erachter komt hoe je luistert. Die resultaten kan je net zoals bij Wrapped dan delen op sociale media.

Zo krijg je een gepersonaliseerde audiogeboortekaart die bestaat uit een zonneteken, maanteken en opkomend teken. Bij Sun sign wordt de artiest die je de afgelopen zes maanden het meeste hebt beluisterd getoond, bij Moon sign zie je de artiest die jouw meest gevoelige of kwetsbare kant laat zien en Rising sign brengt een artiest naar voren die je onlangs hebt ontdekt.

Je komt er onder andere ook achter welke drie genres je voornamelijk luistert, welk lied ‘s morgens of ‘s avonds bij jou op repeat staat en je hebt ook de mogelijkheid om de ideale playlist samen te stellen voor het perfecte etentje. Dat op basis van telkens een artiest die je kiest door te bepalen wie van hen je zou uitnodigen. Spotify creëert dan een gepersonaliseerde mix die dagelijks wordt bijgewerkt.

En zo zijn er nog enkele andere coole dingen. Zelf proberen? Je vindt Alleen Jij nu in de Spotify-app. Nadat je alle stappen hebt doorlopen, vind je de resultaten terug op de Only You-pagina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Spotify Blend

Verder is er ook een bètaversie van een andere nieuwe functie, namelijk Spotify Blend. Momenteel is die enkel beschikbaar voor mobiel en de functie zal op basis van feedback verder ontwikkeld worden. Met Blend kan je een vriend(in) uitnodigen om samen een playlist te maken die toont hoe jullie muzieksmaak overeenkomt. Spotify maakt een afspeellijst voor jullie beiden vol liedjes die jullie al leuk vinden, maar voegt er ook nummers aan toe gebaseerd op jullie smaak gecombineerd. Naast elke titel zie je dankzij de profielfoto wiens smaak ervoor heeft gezorgd dat het lied in de lijst staat. Je kan dit trouwens met verschillende vrienden doen, alleen moet je dan telkens een nieuwe uitnodiging verzenden.

Lees ook: