Home Lifestyle Instagram voegt functie toe waarmee je je voornaamwoorden kan aanduiden

Instagram voegt functie toe waarmee je je voornaamwoorden kan aanduiden

Je zal ook kunnen kiezen wie deze ziet: je volgers of iedereen.

instagram voornaamwoorden
© energepic.com via Pexels

Ook Instagram heeft begrepen hoe belangrijk inclusiviteit is. Het socialemediaplatform voegt een functie toe waarmee je je voornaamwoorden rechtstreeks kan toevoegen aan je profiel.

We vertelden je al over het belang van voornaamwoorden in je biografie, zo kan je aangeven hoe jij wil worden aangesproken, op je socialemediakanalen of zelfs in je mailhandtekening! Pronouns vermelden op sociale media is een vorm van respect en een manier om het taboe rond genderidentiteit te doorbreken. Sinds vorig jaar zetten dan ook meer en meer mensen in hun biografie met welke ze zich identificeren.

En ook Instagram springt op de kar van meer inclusiviteit. Het lanceert een functie waarmee je niet meer ‘she/her, he/him of they/them…‘ in je bio moet schrijven, maar waarmee je bij je profiel je voornaamwoorden gewoon kan aanduiden. Zoals je ziet in de aankondiging hieronder, komen je pronouns dan in het lichtgrijs naast je naam te staan.

Tot vier voornaamwoorden

Je kan tot vier voornaamwoorden toevoegen en je kan ze weer verwijderen wanneer je maar wil. Je kan er trouwens ook voor kiezen of iedereen ze mag zien, of enkel jouw volgers. Volgens The Guardian zijn de voornaamwoorden van jongeren onder de achttien trouwens sowieso privé. Je zou ook kunnen kiezen uit een lijst van goedgekeurde voornaamwoorden, maar je kan – als je dat wenst – ook een formulier invullen om zo pronouns te tippen die nog niet in het lijstje staan.

De functie is voorlopig nog maar in enkele landen (in welke is niet duidelijk) gelanceerd, maar Instagram wil het voornaamwoordenveld in meer landen beschikbaar maken. Het lijkt erop dat de optie in België nog niet beschikbaar is, fingers crossed dat er dus snel een update komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: