Home Lifestyle #WeCare: zo vier je The Belgian Pride, ook in coronatijden

#WeCare: zo vier je The Belgian Pride, ook in coronatijden

Van 1 tot 23 mei vind je in Brussel regenboogvlaggen, kleurrijke lichtinstallaties en kruispunten.

the belgian pride
© Anna Shvets via Pexels

In mei gaat, ondanks de aanhoudende coronacrisis, The Belgian Pride door. Helaas is in real life samenkomen op een grote parade nog steeds niet mogelijk, maar de organisatie zorgt wel voor andere manieren om deze maand diversiteit te vieren en de lgbtqia+-gemeenschap te steunen.

Als het van ons afging, was het elke maand Pride, want zoals Jitske Van de Veire vorig jaar in onze #Megafoon duidelijk maakte, is het nog altijd broodnodig, en niet alleen tijdens Pride. Voor wie even in de war is: Pride Month is wel degelijk in juni, maar dat is de Amerikaanse versie. In België zetten we de lgbtqia+-gemeenschap dan ook volop in de verf met The Belgian Pride. En dat telkens op de eerste zaterdag na de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie die elk jaar op 17 mei plaatsvindt. In 2021 gaat The Belgian Pride dus op 22 mei door, maar wordt de lgbtqia+-gemeenschap ook tijdens de rest van de maand gevierd.

#WeCare

Het thema van The Belgian Pride van dit jaar is #WeCare, waarbij de focus ligt op mentale en fysieke gezondheid. En dat gaat dit jaar helaas niet gepaard met een grote parade in Brussel, maar wel met een digitaal event dat op 22 mei wordt uitgezonden!

Daarom roept de organisatie op om de virtuele pride te steunen door op die dag uit solidariteit met de lgbtqia+-community je stoep te versieren met kleurrijke regenbogen, en dat met de krijtbox van pride. Als jij een kunstwerk gemaakt hebt, kan je dit delen op Instagram. Vergeet daarbij niet The Belgian Pride te taggen, en #WeCare te gebruiken. Wij hebben ons stoepkrijt al besteld!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

RainbowCity.Brussels

Verder verspreidt The Belgian Pride de boodschap van diversiteit, inclusiviteit en solidariteit ook in de straten van Brussel. Dankzij RainbowCity.Brussels 2021 vind je van 1 tot 23 mei in onze hoofdstad tal van regenboogvlaggen, kleurrijke lichtinstallaties en ook kleurrijke kruispunten. Op onderstaande Google Maps-kaart vind je een overzicht van alle locaties waar de lgbtqia+-gemeenschap gesteund wordt.

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Bij BOZAR Brussel vind je een regenboogvlag, maar het kunstencentrum zet zich ook nog op een andere manier in voor de lgbtqia+-gemeenschap. Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie organiseert het op 17 mei van 19 tot 20u namelijk opnieuw Colours of the Rainbow, een online event waarbij verschillende stemmen aan het woord gelaten worden. Het volledige programma en meer info vind je hier.

Lees ook: