Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

De naam van hun dochtertje is een ode aan Harry's moeder en grootmoeder.

Meghan Markle en prins Harry verwelkomen hun tweede kindje

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Meghan Markle (39) beviel afgelopen vrijdag van haar tweede kindje met prins Harry (36). Het koppel heeft al een tweejarig zoontje Archie. De naam die ze kozen voor hun pasgeboren dochtertje is een ode aan Harry’s moeder Diana en grootmoeder Elizabeth.


Meghan Markle en prins Harry maakten afgelopen Valentijnsdag bekend dat ze een tweede kindje verwachtten. Ze deden dit met een prachtige foto in zwart-wit die getrokken werd door een bevriende fotograaf. Het was geen geheim dat de Britse royals een tweede kindje wilden. Zo vertelde Meghan eind vorig jaar openhartig in een opiniestuk in de Amerikaanse krant The New York Times over haar zwangerschapsverlies van afgelopen zomer. Ze ijverde toen voor meer openheid over het onderwerp. In het veelbesproken interview met Oprah iets later verklapte het koppel het geslacht van hun ongeboren kindje: een meisje. Die kleine spruit zag afgelopen vrijdag 4 juni om 11u40 het levenslicht.

Californische zon


Het kleintje werd geboren in het Santa Barbara Cottage Hospital in Californië waar de hertog en hertogin van Sussex sinds begin 2020 wonen. Die verhuis naar Amerika gebeurde nadat ze afstand deden van hun koninklijke titels omdat ze een onafhankelijker leven wilden en niet elke dag in de Britse roddelpers zouden verschijnen. Hun kindje woog bij de geboorte 3,5 kilogram en volgens een statement van het koppel stellen zowel de mama als de baby het heel goed.

Meghan en Harry kozen een opmerkelijke naam voor hun dochter: Lilibet, of kortweg Lili, Diana Mountbatten-Windsor die zowel een ode is aan Harry’s overleden mama prinses Diana als zijn grootmoeder koningin Elizabeth. De bijnaam van die laatste is blijkbaar Lilibet. Meghan en Harry maakten eerder al bekend dat ze geen derde kindje plannen, dus hun gezinnetje is met de komst van de kleine Lili compleet.

Liefde gevoeld


‘We zijn gezegend met de komst van onze dochter Lili’, aldus het koppel in een statement. ‘Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld.’ In een ander statement van het Britse koningshuis staat te lezen dat de rest van de familie verheugd is met de geboorte van het dochtertje van Meghan en Harry.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '