Home celebs Prins Harry en Meghan Markle verliezen laatste koninklijke titels

Prins Harry en Meghan Markle verliezen laatste koninklijke titels

‘Iedereen is bedroefd over hun besluit, maar de hertog en hertogin blijven zeer geliefde leden van de familie', klinkt het in het officiële statement.

prins harry meghan markle
© getty

Prins Harry en Meghan Markle besloten vorig jaar al om onafhankelijk te worden van de Britse koninklijke familie. Dit is nu definitief, want ze verliezen ook hun laatste koninklijke titels.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle namen begin vorig jaar een opmerkelijke beslissing. ‘We zijn van plan een stap terug te zetten als senior leden van de koninklijke familie en willen financieel onafhankelijk worden’, luidde het officiële statement. Een besluit dat bij heel wat Britten op onbegrip stuitte en al snel de naam Megxit kreeg. De hertog en hertogin van Sussex hadden nochtans een goede reden: ze wilden een onafhankelijker leven en niet elke dag in de Britse roddelpers verschijnen. Prins Harry was bang dat zijn echtgenote hetzelfde lot zou beschoren zijn als zijn wijlen moeder prinses Diana.

Bedroefd

Harry’s grootmoeder koningin Elizabeth schaarde zich nochtans achter hun keuze en gaf het koppel haar zegen. ‘Het is de hoop van mijn hele familie dat de overeenkomst van vandaag hen in staat stelt een gelukkig en vredig nieuw leven op te bouwen’, zei ze in haar statement. Om hun besluit kracht bij te zetten, verhuisden prins Harry en Meghan naar Amerika samen met hun zoontje Archie (1,5).

Omdat ze al een jaar lang geen taken meer uitvoeren voor de koninklijke familie, kondigde Buckingham Palace na gesprekken met het koppel aan dat Harry en Meghan definitief hun laatste officiële titels verliezen. De militaire benoemingen en koninklijke onderscheidingen worden teruggegeven aan de koningin en worden herverdeeld onder de andere leden van de familie. ‘Iedereen is bedroefd over hun besluit, maar de hertog en hertogin blijven zeer geliefde leden van de familie’, klinkt het in het officiële statement.

Spannende plannen

Harry en Meghan hebben ondertussen niet stilgezeten. Zo maken ze hun eigen podcasts, geven ze binnenkort een exclusief en heel openhartig interview aan Oprah, zou Harry opduiken in de ‘Carpool Karaoke’-rubriek van James Corden én verwachten ze een tweede kindje.

Lees ook: