https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Prins Harry en Meghan Markle sluiten deal met Spotify om podcasts te...

Prins Harry en Meghan Markle sluiten deal met Spotify om podcasts te maken

De eerste reeks zal volgend jaar op het platform verschijnen.

harry meghan spotify
© Getty

Klaar voor wat weleens het beste nieuws van het jaar zou kunnen zijn? Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zijn hun cv volop aan het uitbreiden en hebben een deal gesloten met Spotify om exclusieve podcasts op het platform te delen.

Eerder deze week draaide de geruchtenmolen al op volle toeren toen de nieuwswebsite Deadline aankondigde dat Harry en Meghan op het idee broedden om een podcast op te nemen, en dat nieuws werd nu door Spotify bevestigd. Meer zelfs: de hertog en hertogin van Sussex gaan met Archewell Audio, hun gloednieuwe audioproductiebedrijf dat genoemd werd naar hun foundation Archewell, een meerjarige samenwerking aan met Spotify. Met hun podcasts hoopt het koppel boeiende verhalen te delen met de 320 miljoen gebruikers. ‘Inspirerende gasten zullen verhalen van hoop en medeleven delen om het nieuwe jaar te vieren’, klinkt het in een persbericht.

Inspirerende verhalen

De eerste podcastreeks van Harry en Meghan staat volgend jaar op de planning, maar het is wel al duidelijk welke kant ze met hun serie op willen gaan. ‘Wat we geweldig vinden aan podcasts, is dat ze ons eraan herinneren om af en toe wat me-time in te lassen. Een momentje om echt te luisteren en je te verbinden, zonder dat je afgeleid wordt’, aldus het koppel in het statement. ‘Dat is nog nooit zo belangrijk geweest als nu, want wanneer we elkaar horen en andermans verhalen horen, beseffen we dat we allemaal op de een of andere manier verbonden zijn met elkaar.’

Begin dit jaar besloten Harry en Meghan om afstand te doen van hun koninklijke titels én dotatie. Niet veel later verhuisden ze met hun zoontje Archie naar Canada, waar Meghan verbleef tijdens de opnames van de tv-reeks ‘Suits’. In juli besloten ze om nog maar eens te verhuizen en trokken ze richting Californië om dichter bij de familie van Meghan te zijn. Eerder dit jaar sloten ze trouwens ook al een grote deal met Netflix. Het is hun bedoeling om mee te werken aan de productie van documentaires, film én series.

Wie nu al benieuwd is naar de podcasts van het koppel zal binnenkort al kunnen luisteren naar een klein voorproefje, want Archewell en Gimlet, eigendom van Spotify, zullen later deze maand een feestelijke special mét Meghan en Harry als gasten op het platform delen. Op de Spotify-pagina van Archewell Audio werd ook al een korte teaser gedeeld:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: