Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik krijg heel vaak de vraag: "Wat als ze over twintig jaar zeggen dat ze een hand kunnen laten groeien? Zou je die aan je arm laten zetten?" Nee!'

PODCAST: beluister hier de tweede aflevering van ‘Voor de sport’ met paralympisch snowboarder Enya van Egmond

De redactie

In de nieuwe Flairpodcast ‘Voor de sport’ hebben we het over sport, maar dan anders! In de tweede aflevering komt paralympisch snowboarder en fervent sportster Enya van Egmond langs en praat ze over inclusiviteit in de sportwereld.

Hoe kunnen we beter aan zelfzorg doen via sport? Host en modefotograaf Morgane Gielen, die je kent van haar werk in Flair en van het inclusieve modellenagentschap No Babes, ging op zoek naar antwoorden. In verschillende afleveringen onderzoekt ze hoe inclusief de sportwereld is, hoe diepgeworteld de link met op dieet gaan en het nastreven van een perfect lijf nog is en hoe sporten je niet alleen lichamelijk maar ook mentaal een enorme boost kan geven. Samen met klankvrouw/editor Annelies en cameravrouw/editor Anke interviewde ze experts om te praten over hun kijk op sport.

Aflevering 2: Enya van Egmond

Sinds haar geboorte mist Enya een hand en een voet. Hoewel sport haar allergrootste passie is, is het voor mensen met een beperking vaak moeilijk om een sport te kunnen beoefenen. ‘Het is financieel best wel een struggle om de tools te krijgen om makkelijker te kunnen sporten’, vertelt Enya. De vraag of ze ooit – moest de wetenschap het mogelijk maken – een nieuwe hand zou kunnen krijgen, beantwoordt ze met een vastberaden nee. ‘Dit is hoe ik ben en ik zou niets aan mezelf willen veranderen, omdat ik dan niet meer mezelf ben’, vertelt Enya.

Vanaf nu kan je elke zaterdag vanaf 8u een nieuwe aflevering beluisteren op onze website, Apple Podcasts, Spotify of je gebruikelijke podcastkanaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Luister meer

PODCAST: beluister hier de allereerste aflevering van 'Voor de sport'
PODCAST: beluister hier de achtste aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de zevende aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de zesde aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de vijfde aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de vierde aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de derde aflevering van 'Happy Ending'
PODCAST: beluister hier de tweede aflevering van 'Happy Ending'
Mijn eerste ervaring met audioporno: 'Het brengt me in de juiste stemming'
PODCAST: beluister hier de allereerste aflevering van 'Happy Ending'
Wij trakteren jou op onze eerste erotische podcast 'Happy Ending'