Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De eerste reeks zal volgend jaar op het platform verschijnen.

Prins Harry en Meghan Markle sluiten deal met Spotify om podcasts te maken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Klaar voor wat weleens het beste nieuws van het jaar zou kunnen zijn? Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zijn hun cv volop aan het uitbreiden en hebben een deal gesloten met Spotify om exclusieve podcasts op het platform te delen.


Eerder deze week draaide de geruchtenmolen al op volle toeren toen de nieuwswebsite Deadline aankondigde dat Harry en Meghan op het idee broedden om een podcast op te nemen, en dat nieuws werd nu door Spotify bevestigd. Meer zelfs: de hertog en hertogin van Sussex gaan met Archewell Audio, hun gloednieuwe audioproductiebedrijf dat genoemd werd naar hun foundation Archewell, een meerjarige samenwerking aan met Spotify. Met hun podcasts hoopt het koppel boeiende verhalen te delen met de 320 miljoen gebruikers. ‘Inspirerende gasten zullen verhalen van hoop en medeleven delen om het nieuwe jaar te vieren’, klinkt het in een persbericht.

Inspirerende verhalen


De eerste podcastreeks van Harry en Meghan staat volgend jaar op de planning, maar het is wel al duidelijk welke kant ze met hun serie op willen gaan. ‘Wat we geweldig vinden aan podcasts, is dat ze ons eraan herinneren om af en toe wat me-time in te lassen. Een momentje om echt te luisteren en je te verbinden, zonder dat je afgeleid wordt’, aldus het koppel in het statement. ‘Dat is nog nooit zo belangrijk geweest als nu, want wanneer we elkaar horen en andermans verhalen horen, beseffen we dat we allemaal op de een of andere manier verbonden zijn met elkaar.’

Begin dit jaar besloten Harry en Meghan om afstand te doen van hun koninklijke titels én dotatie. Niet veel later verhuisden ze met hun zoontje Archie naar Canada, waar Meghan verbleef tijdens de opnames van de tv-reeks ‘Suits’. In juli besloten ze om nog maar eens te verhuizen en trokken ze richting Californië om dichter bij de familie van Meghan te zijn. Eerder dit jaar sloten ze trouwens ook al een grote deal met Netflix. Het is hun bedoeling om mee te werken aan de productie van documentaires, film én series.

Wie nu al benieuwd is naar de podcasts van het koppel zal binnenkort al kunnen luisteren naar een klein voorproefje, want Archewell en Gimlet, eigendom van Spotify, zullen later deze maand een feestelijke special mét Meghan en Harry als gasten op het platform delen. Op de Spotify-pagina van Archewell Audio werd ook al een korte teaser gedeeld:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Luister meer

LUISTERTIPS: 15 meeslepende misdaadpodcasts voor fans van true crime
Pedro Elias maakt podcast over zijn hypochondrie
LUISTERTIP: Harry en Meghan delen eerste aangrijpende aflevering van hun podcast
12 podcasts waar je als tiener echt iets van kan opsteken
OMG: de 'Pretty Little Liars'-moeders lanceren podcast
Kate Middleton praat in podcast voor het eerst openhartig over haar zwangerschappen én over mama zijn
LUISTERTIP: in ‘Elke Dag Vakantie' praten Eva Daeleman en haar man Stijn openhartig over hun miskraam
An Lemmens is opnieuw verliefd
Herman Brusselmans (60) over vaderschap: 'Een kind met Lena (25) is niet uitgesloten'
Wijnliefhebber? Dan is deze wijnpodcast ongetwijfeld iets voor jou
James Cooke: 'Het is heel raar, maar ik weet waar en hoe ik zal sterven'
Jelle Cleymans: 'Ik heb eens een date gehad via Tinder'
'De hele straat stond vol met vuilniszakken': Josjes verhuis van Nederland naar België verliep niet zonder slag of stoot
PODCAST: verdwijnt Sprite binnenkort ook bij ons?
'Ik heb mezelf dit jaar vaak in de arm moeten knijpen om te beseffen wat er allemaal aan het gebeuren is'
Binnenkort kan je live podcasten op Facebook