Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Brenda Godinez via Unsplash

Nee, niet gewoon met slagroom!

7 manieren om je warme chocolademelk te pimpen

Het is koud buiten, en dat betekent onder andere: véél warme chocolademelk drinken. Hoewel een classic hot choc je zintuigen prikkelt en je een warm gevoel geeft, kan het wel eens eentonig worden. Oké, je kan ’m pimpen met een toefje slagroom, maar er bestaan ontelbaar veel andere manieren.

1. Pepermunt


Ben je een fan van  de combi chocolade en munt, en kan je niet weerstaan aan een After Eight bij je chocomelk? Misschien moet je dan eens proberen om een theelepel pepermuntextract aan je warme chocolademelk toe te voegen. Zonder twijfel een verfrissende ervaring.

2. Een zuiderse touch


You like to spice it up? Als je je warme chocolademelk graag wat heter hebt, is dat geen probleem. Je kan je ’m gerust een tikkeltje pikanter maken door een rode peper en een paar kaneelstokjes te laten meekoken in je melk. Haal de peper en de kaneelstokjes eruit voordat je de chocolade toevoegt. Prima plan voor de durvers.

3. Voor Nutella-lovers


Ben jij hélemaal weg van Nutella en bijgevolg ook verzot op álles waar die chocopasta in verwerkt is? Deze gepimpte chocolademelk is dan zéker iets voor jou, en bovendien is hij heel simpel te maken. Je voegt twee theelepels Nutella en nog één theelepel cacaopoedertoe aan de melk en je warmt het geheel rustig op.

4. Karamel


Ben je een echte zoetekauw en heb je niet zo veel zin in een Nutellasmaakje of ben je niet echt te vinden voor de pikante en frisse chocomelkvariant van hierboven? Dan is dit misschien iets voor jou: maak je chocolademelk nog zoeter door er drie eetlepels karamel aan toe te voegen.

5. Liever iets hartigers?


Als je je chocolademelk liever wat hartiger hebt en misschien zelfs een beetje zout, kan je overwegen om er een theelepel pindakaas aan toe te voegen. Zéker als je dol bent op snickers, is dit just right for you.

6. Je hebt het liever puur


Wie fan is van de doordringende smaak van pure chocolade, kan eens proberen om een paar schijfjes sinaasappel te laten meekoken met de melk. De smaak van de sinaasappel zal perfect contrasteren met die van donkere chocolade.

7.  Maltesers for the win


Wat is er lekkerder dan Maltesers? Chocolademelk van Maltesers! Vervang je chocolade of cacaopoeder door de lekkernij. Geloof ons, je smaakpapillen zullen niet weten wat ze meemaken.

Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '