Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

De actrice hoopt dat haar pop een invloed zal hebben op de Amerikaanse politiek.

Actrice Laverne Cox krijgt als eerste transgender persoon een Barbie

Margo Verhasselt

Speelgoedgigant Mattel brengt een nieuwe Barbie uit in zijn Tribute Collection. Naar wie deze keer de eer gaat? Actrice Laverne Cox. Zij wordt daarmee de eerste transgender persoon die een pop naar haar ontworpen krijgt.

We vinden het belangrijk om het belang van inclusiviteit en acceptatie op iedere leeftijd in de verf te zetten’, klinkt het in een persbericht van Mattel. De pop van Laverne draagt een zilveren bodysuit met daarover een rode baljurk, en komt met accessoires zoals laarzen met hoge hakken en zilveren oorbellen.

In een interview met de Amerikaanse zender Today vertelde de actrice dat ze hoopt dat haar Barbie een impact zal hebben op de Amerikaanse politiek (de extreemrechtse partij MAGA strijdt ervoor dat transgender kinderen apart les zullen krijgen op school red.). ‘Ik hoop dat kinderen die zich gestigmatiseerd voelen omdat hun gezondheidszorg in gevaar is, deze Barbie zien en een gevoel van hoop krijgen. Dat ze mogelijkheden zien. Als ze niet zichzelf in deze Barbie zien, hoop ik dat ze weten dat ze ruimtes kunnen creëren waar ze zichzelf kunnen zijn.’

Emmy

In 2013 werd Cox de eerste transgender persoon die genomineerd werd voor een Emmy voor haar optreden in de populaire Netflixserie ‘Orange is the New Black’. Haar acteercarrière schakelde onlangs opnieuw versnelling hoger dankzij haar veelgeprezen optredens in ‘Promising Young Woman’ en ‘Inventing Anna’.

De pop is momenteel alleen beschikbaar in Amerika en wordt verkocht voor zo’n 37 euro. Hopelijk ligt ze binnenkort ook bij ons in de rekken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '