Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Les Soeurs + A.W. Bruna Uitgevers + Babyzen

Van een kookboek dat belooft je kroost groenten te doen lusten tot wel drie (!) nieuwe kledingwebshops!

BABY LOVE: 9 cadeau-ideetjes om last minute aan je mini’s kerstlijstje toe te voegen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Iedere maand verzamelen we in onze online rubriek BABY LOVE de leukste nieuwigheden in baby- en peuterland. Wedden dat dit lijstje de ideale inspiratiebron is voor de feestdagen?

Preloved? We love!

Preloved? We love!

Preloved? We love!

Juno

Preloved is underrated. Dat vindt ook Stefanie De Hertogh, eigenares van de nieuwe webshop Juno. Bij Juno vind je tweedehandsartikelen van uitsluitend duurzame merken voor jongens en meisjes van maat 50 t/m 140. Shop je liever offline? Dat treft, want Stefanie opende op 1 december een circulaire pop-up in Wijnegem (Turnhoutsebaan 424) waar je kroost haar preloved vondsten kan passen. Nóg een reden waarom wij fan zijn van Juno? Alles wat aan het eind van het seizoen niet verkocht geraakt, wordt gedoneerd aan de Antwerpse vzw Moeders voor Moeders.

Ontdek hier

Van groentegruwelaar naar groenteliefhebber

Van groentegruwelaar naar groenteliefhebber

Van groentegruwelaar naar groenteliefhebber

€ 24,99  –  Jet van Nieuwkerk

Van groentegruwelaar naar groenteliefhebber? Het kan, volgens Jet van Nieuwkerk. De BN’er verzamelde voor ‘OP!’ maar liefst vijftig recepten voor kinderen van 1 tot 4 jaar, die ook ouders en grootouders lusten. Het boek wordt aangevuld met tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu, zodat het bord van je kind leeg raakt en niet door de kamer vliegt. Denk aan een stoofpotje, pasta met broccoli en avocadosaus, en het recept voor de beste rode saus (stiekem) tjokvol met groenten. Ook zoete gerechten komen aan bod, zoals bananenbrood, (glutenvrije) appelcakejes en krentenbollen.

Shop hier

Solidair vieren

Solidair vieren

Solidair vieren

Memisa

Een geboorte, verjaardag, pensioensfeest... Er zijn veel gelegenheden om de grote momenten van het leven te vieren. Maar vandaag de dag zoeken steeds meer mensen naar meer verantwoorde alternatieven voor traditionele cadeaus. Met de cadeaulijst van Memisa, een Belgische medische ngo die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg in Afrika en India, kan je vrienden en familie vragen om een gift te doen en zo moeders in Afrika te ondersteunen. Concreet maakt Memisa de zorg toegankelijk op financieel vlak en materieel vlak, rust het gezondheidscentra en ziekenhuizen uit met medisch materiaal en essentiële geneesmiddelen, organiseert het permanente opleidingen voor verlos- en verpleegkundigen en sensibiliseert het de lokale bevolking rond het recht op gezondheidszorg, waaronder prenatale zorg.

Maak hier je geboorte- of cadeaulijst aan

Alle kleuren (en vormen) van de regenboog

Alle kleuren (en vormen) van de regenboog

Alle kleuren (en vormen) van de regenboog

€ 24,50  –  Inge Rylant

‘Mijn eerste doosje vol vormen’ is een zoveelste kleurrijk, creatief én educatief project ontsproten aan het brein van de Antwerpse illustrator en beeldend ontwerper Inge Rylant. Het doosje bevat vier kartonboekjes vol vormen en voorwerpen om naar te kijken en met elkaar te verbinden. Spelen en verbeelding gebruiken wordt zo op een dynamische manier aangemoedigd bij baby’s en peuters. Het ideale kerstcadeau voor de pas bevallen mama in de familie of vriendenkring.

Shop hier

Les Soeurs, maar dan voor jouw mini

Les Soeurs, maar dan voor jouw mini

Les Soeurs, maar dan voor jouw mini

Les Soeurs Mini

Wat begon met winkeltje spelen op de stoep in Heusden-Zolder, mondde uit in een webshop en zeven winkels in België en Nederland. Toch denken zussen Clio, Kay en Julie Hendrickx nog lang niet aan uitbollen. Integendeel. Elf jaar na de start van Les Soeurs is het label klaar voor een nieuw avontuur: Les Soeurs Mini. De zussen zijn intussen moeder geworden en vonden in het bestaande aanbod niet meteen hun gading voor hun kroost. ‘Het voelt vaak alsof je moet kiezen tussen een grote keten met goedkope kledij of boetieks met babyjurkjes voor 100 euro’, liet jongste zus Julie door Gazet van Antwerpen optekenen. Met Les Soeurs Mini wil het trio die leegte daartussen opvullen met unieke stuks aan betaalbare prijzen. Denk aan joggersets, grafische T-shirts en de tofste accessoires voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Shop online of in de shop in Antwerpen (Wiegstraat 24).

Shop hier

Babyzen goes green

Babyzen goes green

Babyzen goes green

Babyzen

Veelzijdig, ultracompact en uiterst robuust: heel wat ouders zijn fan van de YOYO²-buggy van Babyzen en wij begrijpen perfect waarom. De populaire buggy – die in een handomdraai in- en uit te klappen is – bestond reeds in verschillende kleuren, maar daar voegt het Franse buggymerk nu een nieuwe kleur aan toe: Olive Green. Sober en stijlvol: we like!

Shop hier

Becky with the good parenting advice

Becky with the good parenting advice

Becky with the good parenting advice

€ 24,99  –  Becky Kennedy

Een opvoedrevolutie ontketenen, dat is de missie van dr. Becky Kennedy. Kennedy – klinisch psychologe, moeder van drie kinderen en oprichter van het online platform Good Inside – is ervan overtuigd dat verbinding boven verbetering gaat. Beloningen, time-outs... veel van de bekende opvoedtechnieken gaan om het vormen van gedrag, niet over het opvoeden van personen. Hiermee geven we onze kinderen niet de juiste eigenschappen mee, vindt Kennedy. In dit boek deelt de Amerikaanse psychologe haar kijk op het ouderschap, compleet met praktische tools, zodat ouders vanuit een plek van onzekerheid en zelfkritiek naar een plek van vertrouwen kunnen komen.

Shop hier

Baby Babylon

Baby Babylon

Baby Babylon

Petit Babylon

Drie webshops voor de prijs van 1 in deze editie van BABY LOVE! Want naast Juno en Les Soeurs Mini tippen we ook maar al te graag de splinternieuwe webshop Petit Babylon voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het brein achter deze nieuwe online hotspot is Liza Babylon, mama én Flairstyliste. We hoeven je dus niet te vertellen dat het aanbod van Petit Babylon je een gegarandeerd stylish kroost oplevert. Onze favorieten? De ribfluwelen broek met stippen, álles met beertjes en uiteraard de geweldige Mr. Potatohead-sweater.

Shop hier

Naar de markt met Ingela

Naar de markt met Ingela

Naar de markt met Ingela

€ 16,99  –  Ingela P. Arrhenius

Soms vraagt een mens zich af... waar blijft Ingela P. Arrhenius de inspiratie voor haar boeken halen? Op de markt, zo blijkt. De illustratrice uit Stockholm bracht zopas een nieuw zoekboek uit dat kindjes vanaf 2 jaar uitdaagt om te leren observeren en zich te concentreren door op zoek te gaan naar objecten in de juiste kleur en aan de wieltjes te draaien. Een visueel prikkelend boek in typische Ingela-stijl. Wij worden er helemaal vrolijk van!

Shop hier

Meer BABY LOVE:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '