Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eijffinger + Kosmos Uitgevers + BabyBjörn

Van iconische bestsellers in nieuwe kleuren tot de mooiste prentenboeken.

BABY LOVE: 9 nieuwigheden om je kleintje mee te verwennen deze maand

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Het is officieel herfst. De dagen worden korter, de temperaturen dalen. Gelukkig verzamelden wij maar liefst 9 nieuwigheden in baby- en peuterland om jezelf én je kroost deze maand aan te verwarmen.

Yoga voor beginners

Yoga voor beginners

Yoga voor beginners

€ 22,95  –  Bol.com

Even nietsdoen, rusten zonder al te veel prikkels, je vervelen en je zo weer opladen. Dat is enorm belangrijk voor kleine en (iets) grotere mensen. Maar ‘nietsdoen’ is niet voor iedereen gemakkelijk. Hoe doe je dat eigenlijk? Het heerlijke bladerboek ‘Het grote rustboek voor kleine mensjes’ van Heidi Petré helpt kinderen en hun (groot)ouders helemaal tot rust te komen doorheen de seizoenen. Leer samen met Ziggy de zeehond, Rosie de rups en hun vrienden de beginselen van yoga. Een boek vol mooie verhalen, praktische weetjes, leuke knutselopdrachten en extra tips voor (groot)ouders. Met prachtige illustraties van Axelle Rose Zwartjes.

Shop hier

De wereld ontdekken vanuit de kinderkamer

De wereld ontdekken vanuit de kinderkamer

De wereld ontdekken vanuit de kinderkamer

€ Vanaf 49,95  –  Eijffinger

Het Nederlandse behangpapiermerk Eijffinger brengt met ‘Explore’ een collectie vol vormen, kleuren en structuren die kinderen doen dromen van spannende avonturen. Van de onderwaterwereld tot de jungle en zelfs het heelal: ‘Explore’ is een collectie vol zachte kleuren, van bescheiden beige, zachte blauwtinten, lieflijk lila en dromerig roze tot zinderend kobalt, vrolijk koraal, warm terracotta en bosgroen. Vanaf € 49,95 per rol.

Ontdek hier

Doremi(ni) gaat digitaal

Doremi(ni) gaat digitaal

Doremi(ni) gaat digitaal

€ Vanaf 40  –  Uitgeverij Averbode

De kleuterabonnementen van Uitgeverij Averbode bieden meermaals per maand een tijdschrift of voorleesboek in je brievenbus. Vanaf nu komen die uitgaven ook digitaal tot leven via de nieuwe kleuterapp GoRemi. Doremi-mascotte Remi neemt je kleuter mee op een leuk en leerrijk digitaal avontuur. De kleutertijdschriften Doremini en Doremi én de voorleesreeks Leesknuffel barsten van het scherm dankzij hun mooie verhalen, uitdagende spelletjes, digitale kleurplaten, een creatief theaterhoekje en véél meer. Daarnaast komt ook de uitgave Straaltaal digitaal tot leven met een interactief spel voor taalontwikkeling. Je kan GoRemi – beschikbaar in de Apple Store en via Google Play – nu gratis uittesten. Een jaarabonnement begint aan € 40.

Ontdek hier

Wippen in stijl

Wippen in stijl

Wippen in stijl

€ Vanaf 200  –  BabyBjörn

De wipstoel van familiebedrijf BabyBjörn mag dan wel iconisch zijn, het Zweedse label blijft vernieuwen. Zo is de bestseller vanaf nu verkrijgbaar in vier nieuwe tinten: saliegroen, zandkleur en de combinaties kaki & beige en zwart & antraciet. Met deze nieuwe kleuren kunnen ouders voortaan kiezen uit 40 (!) kleurencombinaties en motieven voor de begeerde wipstoel. Dat wordt wippen in stijl!

Shop hier

Slaap, baby, slaap (pt. I)

Slaap, baby, slaap (pt. I)

Slaap, baby, slaap (pt. I)

€ 21,99  –  Bol.com

In ‘Het baby slaapboek’ geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter van het populaire Slaaptipsvoorbabys.nl Myrthe Stapper op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters. In meer dan dertig hoofdstukken komt alles aan bod wat je in de eerste vier jaar na de geboorte kunt tegenkomen op het gebied van slaap, zoals slaapontwikkeling, tutjes, hazenslaapjes, slaapomgeving, dag- en nachtritme creëren, nachtmerries en slaapassociaties. Een must-read voor iedere ouder die snakt naar meer (nacht)rust voor zichzelf én z’n kindje.

Shop hier

Slaap, baby, slaap (pt. II)

Slaap, baby, slaap (pt. II)

Slaap, baby, slaap (pt. II)

€ 169,99  –  Bol.com

Monitormerk Owlet lanceert een nieuwe innovatie die ouders én hun baby’s helpt om beter te slapen: de Owlet Cam 2. Deze nieuwste generatie HD-videomonitor is voorzien van kunstmatige en zelflerende intelligentie, analyseert de 1080p HD-opnames uit de kinderkamer nauwkeurig en laat weten wanneer de baby huilt. Cam 2 biedt ouders naast beeld, geluid en een bewegingsmelder ook een analyse van de kamertemperatuur en luchtvochtigheid. Het systeem stelt ouders via de Owlet Care-app op de hoogte van het welzijn van hun kind – dankzij de Owlet Smart Sock (€ 339) kan zowel het zuurstofniveau als de hartslag worden bijgehouden – en legt het gedrag ook vast met videoclips van de momenten voor ze gaan huilen, beginnen te bewegen of overstuur raken. De Owlet Cam 2 is beschikbaar in het wit en saliegroen.

Shop hier

Slaap, baby, slaap (pt. III)

Slaap, baby, slaap (pt. III)

Slaap, baby, slaap (pt. III)

€ 10  –  Bol.com

Bij Flair zijn we verzot op mooie kinderverhalen met kleurrijke tekeningen. Niet zo gek dus dat je ‘Slaap lekker, Elmer!’, de jongste uitgave uit de ‘Elmer’-boekenreeks, in dit lijstje terugvindt. David Mckee bedacht het perfecte verhaal om voor te lezen voor het slapengaan over Kleine Olifant die niet kan slapen omdat hij zijn teddybeer is kwijtgeraakt (herkenbaar much?). Gelukkig komt Elmer hem helpen. Hij leent hem zijn eigen beertje uit en gaat op zoek naar die van Kleine Olifant. Lief!

Shop hier

Scandinavisch design aan de eettafel

Scandinavisch design aan de eettafel

Scandinavisch design aan de eettafel

€ 229,95  –  Stokke

De Tripp Trapp-stoel van Stokke viert dit jaar z’n vijftigste verjaardag. Om dat te vieren brengt het Noorse designlabel zijn legendarische kinderstoel uit in een uiterst stijlvolle, nieuwe kleur: Fjord Blue. De Tripp Trapp-stoel, waarvan er de afgelopen vijf decennia wereldwijd maar liefst 13 miljoen (!) exemplaren werden verkocht, groeit met je kindje mee, kan tot volwassen leeftijd gebruikt worden en gaat generaties lang mee. Een Tripp Trapp in het tijdloze Fjord Blue is dan ook een duurzame én stijlvolle aanwinst in je interieur.

Shop hier

Geef er maar een draai aan

Geef er maar een draai aan

Geef er maar een draai aan

€ 14,99  –  Bol.com

Wat zit er in de oven? Een schoen? Een auto? Of een zonnebril? Nee! Het is een taart. Draai aan het rad en ontdek wat er thuishoort in de keuken en wat toch liever niet. Het geweldige draaiboek vol knotsgekke combinaties ‘Draai rond: in de keuken’ zal zowel bij jong als oud een glimlach op het gezicht weten toveren. Het is reeds de tweede uitgave uit de ‘Draai rond’-reeks van de Frans-Zweedse illustratrice Elodie ‘ÉLO’ Jarret, die eerder al het draaiboek ‘Draai rond: mijn lichaam’ uitbracht. Benieuwd naar hoe het werkt? Bekijk de video hier.

Shop hier

Meer BABY LOVE:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '