Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Naturino / Uitgeverij De Bezige Bij / Studio Nunu voor Gofluo

Van vakantievertier tot nieuwe aanwinsten voor de herfstgarderobe.

BABY LOVE: 5 nieuwe must-haves om in huis te halen voor je mini-me

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Een voorleesboek en een spelletje om die tweede helft van de zomervakantie te overleven, leesvoer voor ouders én alvast twee must-haves om aan je kleerkast toe te voegen om het nieuwe schooljaar in stijl mee te starten. Wij lijsten zoals iedere maand de leukste nieuwe hebbedingen op voor je mini-me.

Een broertje voor ‘Brown Girl Magic’

Een broertje voor 'Brown Girl Magic'

Een broertje voor ‘Brown Girl Magic’

€ 20

In 2018 schreef schrijver en theatermaker Dalilla Hermans het kinderboek ‘Brown Girl Magic’ met illustraties van Fathina Ramos. Het boek werd een groot succes en maakte het voor vele ouders, leerkrachten, opvoeders,... mogelijk om onderwerpen zoals racisme en stereotypering bespreekbaar te maken. Vier jaar later is er de opvolger ‘Brown Boy Joy’, ditmaal geïllustreerd door Remy Ndow. Het boek vertelt het verhaal van Fela, een vrolijke bruine jongen, die graag lekker gek en uitbundig is. Maar steeds vaker voelt hij dat de wereld rondom hem angstig of negatief lijkt te reageren op zijn vrolijke spontaniteit. ‘Brown Boy Joy’ is net als ‘Brown Girl Magic’ tweetalig en op rijm geschreven, maar Hermans focuste zich naar eigen zeggen op een aantal specifieke struikelblokken die eerder bij donkere jongens dan bij meisjes voorkomen.

Shop hier

Pendelen in stijl met Gofluo

Pendelen in stijl met Gofluo

Pendelen in stijl met Gofluo

€ 29,95  –  Gofluo

Dagelijks pendelen in alle veiligheid én in stijl, dat is het doel van het Antwerpse modelabel Gofluo. Met de start van het schooljaar in het vooruitzicht lanceert Gofluo een nieuwe collectie bodyglowers, oftewel: fluorescerende hesjes met prints, ruches of glitters voor jouw modebewuste mini-me vanaf twee jaar. 

Shop hier

‘Klein wit visje’ bekent kleur

'Klein wit visje' bekent kleur

‘Klein wit visje’ bekent kleur

Guido Van Genechten heeft als illustrator tal van jeugdreeksen op z’n naam staan, waaronder ‘Rikki’, ‘IJsje’, ‘Tito Tovenaar’, ‘Kleine Kangoeroe’ en ‘Max’. Ook met ‘Klein wit visje’ wist hij de harten van peuters en kleuters te veroveren; niet alleen in Vlaanderen en Nederland, maar dankzij de vele vertalingen ook wereldwijd. Na de boekenreeks is er nu een duopuzzel die kinderen vanaf twee jaar helpt bij het herkennen en benoemen van kleuren. Uit op 15 augustus.

België boven bij Naturino

België boven bij Naturino

België boven bij Naturino

€ 69,99  –  Naturino

De perfecte kinderschoen heeft een goede pasvorm en is vervaardigd uit hoogwaardige materialen, maar een mooi design maakt het plaatje pas écht af. Dat hebben ze bij het Italiaanse schoenenmerk Naturino goed begrepen. De Cocoon-lijn, speciaal ontworpen voor de allerkleinsten die hun eerste stapjes zetten, is er ook dit seizoen weer eentje om van te smullen. Denk: warme tinten, toffe prints en uiteraard de befaamde statementzolen. ​Ons favoriete paar? De taupekleurige veterschoenen met frietjesmotief. Je bent een Belg of je bent het niet.

Shop hier

In vijf stappen naar een gelukkig kind

In vijf stappen naar een gelukkig kind

In vijf stappen naar een gelukkig kind

€ 22,99  –  Bol.com

Kinderen worden niet kant-en-klaar geboren: ze moeten worden gevormd. Maar opvoeden gaat niet vanzelf. We dragen immers allemaal de bagage van onze eigen opvoeding met ons mee, en moeten onze kinderen grootbrengen in een competitieve en individualistische samenleving. Aan de hand van vijf opvoeddoelen laat psycholoog Marilse Eerkens in haar boek ‘Als ze maar gelukkig worden’ zien hoe kinderen kunnen worden voorbereid op de toekomst en op een vreedzame en democratische manier leren samenleven in onze steeds complexere maatschappij. Uit op 25 augustus.

Pre-order hier

Meer BABY LOVE:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '