Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IKEA + SmartGames + Cybex

Van spelletjes die je kroost slimmer maken tot een boek over de kunst van het horizontaal ouderschap.

BABY LOVE: 6 nieuwe must-haves om alvast op je baby’s kerstlijstje te zetten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Iedere maand zetten we in onze rubriek BABY LOVE de leukste nieuwigheden in baby- en peuterland op een rij. Wedden dat je deze 6 must-haves vandaag nog aan je kerstlijstje wil toevoegen?

Diep in de zee met Ikea

Diep in de zee met Ikea

Diep in de zee met Ikea

Ikea

Een collectie ontworpen voor en door kinderen? Yup, wij zijn fan van de nieuwe BLÅVINGAD-lijn van IKEA. Het kinderpanel van de Zweedse woonketen stak de koppen bij elkaar en zo kwamen zachte knuffels, vrolijke prints en fantasierijk speelgoed tot stand, ontworpen uit liefde voor de oceaan en z’n bewoners. Nog mooier: een groot deel van deze producten is vervaardigd uit zwerfplastic uit oceanen dat werd verzameld op stranden en oevers tot 50 kilometer landinwaarts. Zo bestaat het tapijt, de wasmanden en de vulling van de knuffels en kussens voor 100% uit Ocean Bound Plastic (OBP). Prijzen vanaf € 2,99.

Shop hier

Crea Bea op rust

Crea Bea op rust

Crea Bea op rust

€ 18,95  –  Bol.com

Met stip op nummer 1 bovenaan ons kerstlijstje? Het geniale ‘Horizontaal ouderschap’ van Michelle Woo. Want laten we eerlijk zijn, kinderen zijn ontzettend leuk maar óók doodvermoeiend. ‘Soms heb je als ouder even tien minuutjes nodig om weer op te kunnen laden. Gelukkig is er een oplossing: horizontaal ouderschap. Hiermee kun jij je kinderen creatief bezighouden terwijl je zelf rust’, aldus Woo. Haar boek bevat vijftig hilarische spelletjes en activiteiten waarmee je je kroost vanaf de zetel kan vermaken terwijl je jezelf wat welverdiende rust gunt. Zoals het spelletje ‘Sproetenstelsels’ waarbij je je kind met een markeerstift de pigmentvlekjes op je rug met elkaar laat verbinden tot prachtige constellaties. Heb je een paar dekens in de buurt? Perfect voor het spelletje ‘Rolt het of rolt het niet?’. Je bent namelijk een tortilla die wordt opgerold door een kleine burritomaker. Bril-jant!

Shop hier

Helemaal zen met Woody

Helemaal zen met Woody

Helemaal zen met Woody

€ 39,95  –  Woody

Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms lanceerden zopas hun nieuwe boek ‘Nog 9 minuten – meditatie voor kinderen’. Met deze nieuwe meditatiereeks helpen ze kinderen van 6 tot 12 jaar om tijd te nemen, op adem te komen en om te gaan met emoties. Het boek staat vol typische kopvoeters (een tekening van een menselijke figuur, waarbij de romp ontbreekt, en voeten rechtstreeks aan het hoofd worden getekend) en het Belgische pyjamalabel Woody besloot om deze leuke illustraties tot leven te laten komen op een limited edition genderneutrale onesie voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Iedere Woody-collectie bevat een QR-code die doorverwijst naar de Woody-luisterverhalen op Spotify. De QR-code in de onesie met kopvoeters brengt je naar het platform waar kinderen kunnen mediteren.

Shop hier

Slim spelen met SmartGames

Slim spelen met SmartGames

Slim spelen met SmartGames

SmartGames

Slimmer worden door spelletjes te spelen: dat is de missie van Smart Toys and Games. De Belgische speelgoedfabrikant is wereldwijd dé expert in speelgoed dankzij z’n logicaspelen die hersenvaardigheden, reflectie en het geheugen ontwikkelen. Intussen bestaat het gamma uit zowel oneplayer als multiplayer games voor alle leeftijden, en ook dit jaar voegen ze daar weer enkele nieuwigheden aan toe. De lijn SmartMax is er voor de allerkleinsten en bevat onder meer de spelletjes ‘My First Hide & Seek’ en ‘My First Wobbly Cars’ voor peuters vanaf 1 jaar. Onze favoriet? ‘Peek-a-zoo’, een spel waarbij kinderen vanaf 2 jaar oefenen op taal en leren over kleuren, dieren en ruimtelijke concepten zoals op en onder of in en uit. Een grote plus? Het spel is gemaakt uit kwalitatief, duurzaam karton en is makkelijk op te bergen en overal mee te nemen. Prijzen vanaf € 19,99.

Shop hier

Rocken met Cybex

Rocken met Cybex

Rocken met Cybex

Cybex

Na designer Jeremy Scott, topmodel Karolina Kurkova en DJ Khaled kreeg Alec Völkel, zanger van de band The BossHoss en icoon van de Duitse rock, de eer om een exclusieve collectie te ontwerpen voor Cybex. De inspiratiebron voor Völkels Rockstar-collectie? De geboorte van zijn dochter Rosenrot Malou vorig jaar. Het levendige rode luipaardmotief en de goudkleurige accessoires weerspiegelen sleutelelementen uit de wereld van de Duitse rockster. De flamboyante kleuren van de collectie zijn te vinden in de iconische PRIAM- en MIOS-kinderwagens van het Platinum-gamma van Cybex. Ook de CLOUD Z2-autostoel en de Platinum-voetenzak, een onmisbaar accessoire voor uitstapjes in de herfst, zijn verkrijgbaar zijn in de kleuren van de nieuwe Rockstar-collectie. Prijzen vanaf € 229,95.

Shop hier

Chillen met JBC

Chillen met JBC

Chillen met JBC

JBC

Na een deugddoende zomervakantie stapte menig gezin terug de ratrace in, stress en prikkels incluis. Daarom lanceert Belgisch familiebedrijf JBC Chilltime, een gloednieuw digitaal platform voor jonge gezinnen. Een primeur, want nooit eerder bestond er een platform met relaxerende tools om zowel ouders én hun kinderen samen te doen ontprikkelen. Het streefdoel? Het welzijn van jonge gezinnen vergroten door ouders en hun kroost op een zeer toegankelijke manier samen tot rust te laten komen. Het platform – waaraan onder meer wellbeingexperte Evy Gruyaert en Steven Gielis, lector in de orthopedagogie en oprichter van ZITDAZO, meewerkten – staat bomvol leuke tips, tricks en toffe doe-activiteiten voor waardevolle ‘we-momenten’ samen. JBC Chilltime is opgebouwd uit drie delen, met elk diertje z’n pleziertje. Met ​Chillpad kan je samen ontspannen, met Chillpansee doe je samen activiteiten en Krokochill nodigt je uit om samen over gevoelens te praten. Iedere week wordt het online platform geüpdatet met nieuwe topics.

Ontdek hier

Meer BABY LOVE:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '