Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

15 Vlaamse acteurs in rollen die je misschien al vergeten was

Eens een acteur een grote rol speelt in een populaire serie of film, blijft het personage voor altijd een beetje aan zijn of haar persoon kleven. Zo hard dat we vaak vergeten welke mooie en minder mooie rollen die acteur vóór dat grote succes vertolkte. Sommige van onderstaande BV’s zullen die beginrolletjes misschien liever vergeten, maar wij herinneren hen en jullie er graag aan.

Rik Verheye als kapper Anthony in ‘Ella’

Voor hij pronkte met zijn lange lokken als Jay Vleugels in ‘Callboys’, knipte Rik Verheye in 2010 andermans lokken als de verwijfde kapper Anthony in de telenovelle ‘Ella’.

Leen Dendievel als Fien in ‘Uit het leven gegrepen: 16+’

Het programma ’16+’ was Leen Dendievels springplank in de Vlaamse televisiewereld. Ze speelde van 2006 tot 2009 de rol van Fien, volgens onze herinnering een heel coole griet. Wist je trouwens dat Leen ook een tijdje in ‘Spring’ zat?

Evi Hanssen als Sofie, het nichtje van de burgemeester, in ‘Samson & Gert’

Hoe graag wilden we als kind haar zijn: Sofie, het coole nichtje van de burgemeester in ‘Samson & Gert’. Evi begon als achtergrondzangeres in de kerstshows van Samson en Gert, maar mocht vanaf haar zestiende dan ook acteren in de serie.

Eline De Munck als Amber, het lief van Kasper, in ‘Thuis’

Waarom de 19-jarige Eline De Munck in 2007 mocht meedoen aan ‘Steracteur sterartiest’, waar ze derde werd? Omdat ze toen de rebelse Amber Van Gistel speelde in ‘Thuis’, natuurlijk. Het was Elines eerste grote televisierol.

Ella Leyers als Saartje, het lief van Billie, in ‘F.C. De Kampioenen’

Jong geleerd is oud gedaan. Dus speelde Ella Leyers als 15-jarige al mee in een van de allergrootste Vlaamse televisieprogramma’s. Als de stoere Saartje kon ze het bloed vanonder Doortjes nagels halen.

Myriam Bronzwaar als Mevrouw Pruim in ‘De Big & Betsy Show’

Geen idee welk personage we enger vinden: de uiterst irritant moeder van Pieter-Paul Pruim die Myriam Bronzwaar van 2000 tot 2003 gestalte gaf in ‘Big & Betsy’ of de psychopatische Julia Van Cappele uit ‘Thuis’.

Veerle Eyckermans als moeder van de Duivel in ‘Kulderzipken’

Natuurlijk is niemand de Duivel en z’n moeder uit ‘Kulderzipken’ vergeten. Maar als je actrice Veerle Eyckermans ziet, denk je waarschijnlijk niet onmiddellijk aan het enge vrouwmens waaraan ze gestalte gaf, toch? Jawel, lieve Lut uit ‘Sara’ is ook de moeder van de Duivel uit ‘Kulderzipken’.

Matteo Simoni als David in ‘Uit het leven gegrepen: 16+’

De allereerste keer dat we Matteo Simoni op ons televisiescherm mochten aanschouwen (buiten een gastoptreden op Ketnet, that is) was in 2006. Toen speelde de 19-jarige acteur de rol van David in ‘Uit het leven gegrepen: 16+’. In het tweede seizoen van de serie verdween Matteo’s personage.

Joy Anna Thielemans als Sofie in ‘Quiz Me Quick’

Joy zal voor altijd Jana zijn. Maar in hetzelfde jaar dat ze bij ‘Thuis’ begon, was de actrice ook te zien in de topserie ‘Quiz Me Quick’. Ze was de dochter van de cafébaas die de licht gehandicapte Lennon leerde lezen.

An Vanderstighelen als Kaat in ‘LouisLouise’

Als Sam in ‘Thuis’ houdt ze het meestal serieus, maar al Kaat in de telenovelle ‘LouisLouise’ mocht An Vanderstighelen zich van haar komische kant laten zien. Ze vormde in de serie een plakkerig maar hilarisch koppel met Patrick, gespeeld door Steve Geerts.

Matthias Schoenaerts als Dennis in de film ‘Dennis van Rita’

Sinds het enorme succes van ‘Rundskop’ staat Matthias Schoenaerts in ons geheugen gegrift als een stoere, gespierde man. Maar ooit was de acteur een jongere en vooral veel smallere kerel. In 2006 speelde hij de autistische zoon van Els Dottermans in een mooie film van Hilde Van Mieghem, ‘Dennis van Rita’.

Jan Van Looveren als Alex in ‘Kaat & Co’

Voor hij ‘de Joeri’ was, was Jan Van Looveren de nogal agressieve Alex in ‘Kaat & Co’.

Axel Daeseleire als Robbe in ‘Thuis’

Maar liefst 22 jaar geleden speelde Axel Daeseleire voor ’t eerst de rol van de krapuleuze Robbe Canaerts, het toenmalig lief van ons Peggy – also known as Snuiteke – in ‘Thuis’. Je zou het misschien niet zeggen als je de foto ziet, maar Daeseleire was toen 28 jaar (en werd dit jaar 53!).

Tom Audenaert als Jozef in de film ‘Hasta La Vista’

De topfilm ‘Hasta La Vista’ uit 2011 zal misschien nog vrij vers in je geheugen zitten. Maar Tom Audenaert is met z’n langere haren, gladgeschoren gezicht en ouderwetse bril vrij onherkenbaar in de rol, toch? Mocht je ’t dus niet doorgehad hebben: Jozef is ook Luc uit ‘Quiz Me Quick’, Bruno uit de film ‘Wat Mannen Willen’ en Olivier uit ‘Tabula Rasa’.

Natali Broods als Hannelore in ‘David’

Na de finale van ‘Tabula Rasa’ besloten we dat Natali Broods gemaakt is voor psychotische rollen en we haar personage nooit meer zullen vertrouwen. Maar ooit kende je haar als de niet knettergekke Hannelore in ‘David’.

Meer leuke lijstjes: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '