Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een workshop met twee voor de prijs van één.

UITGETEST: webredactrice Dewy waagde zich aan een workshop burlesque dansen

Dankzij onze Flairpocket van deze week geniet je van een workshop met twee voor de prijs van één. Webredactrice Dewy (24) trok samen met haar zus haar dansschoenen – lees: hakken – aan en waagde zich aan een workshop burlesque dansen in de Antwerp Burlesque Academy.

‘Mijn zus en ik kennen de film “Burlesque” met Cher en Christina Aguilera van achteren naar voren. We zagen ‘m al twintig keer en schreeuwden telkens luidkeels mee met de liedjes terwijl we onze meest sexy poses bovenhaalden in de woonkamer. Toen ik te horen kreeg dat ik een workshop échte burlesque mocht uitproberen met een échte burlesquedanseres, sprong ik dus een gat in de lucht. En ik wist meteen wie ik wilde meevragen. Samen met mijn zus waagde ik me aan een zondagse activiteit die niet zo alledaags is.

Sexy outfits en tepelflosjen

Eerste dilemma: wat doe je aan naar een workshop burlesque dansen? Een sexy body? Een comfortabele joggingsbroek? Een legging met een topje? Mijn zus en ik kiezen voor die laatste outfit, maar je kan werkelijk dragen waar je je goed in voelt. Met onze leggings, topjes en hakken aan – sexy hoor – trekken we naar de Antwerp Burlesque Academy.

burlesque

Daar worden we warm onthaald door Palmyra La Diva (stage name) aka Tatiana. Ze stelt ons meteen op ons gemak met de woorden: ‘Geen zorgen, ik ga jullie niet laten rondzwieren met tepelflosjen, we gaan vandaag voor de basisposes en -pasjes!’ Maar met een beetje striptease zouden we later die workshop wél te maken krijgen…

Self-love-boost

Eerst de basis! Voor we effectief beginnen te dansen, legt Tatiana ons uit wat ze graag met haar lessen en workshops burlesque wil bereiken. De term self-love valt al snel, en mijn Flairhartje begint sneller te slaan. ‘Ik wil mensen helpen zichzelf te omarmen, zichzelf (opnieuw) graag te zien’, vertelt ze. ‘Door sensueel te bewegen, jezelf aan te raken en je grenzen te verleggen op een toffe manier, stimuleer je die zelfliefde gegarandeerd.

We beginnen eraan: een streling over het been, over de arm en eens goed shaken met de boobies en de booty. Dat kunnen we wel! Al snel steken we er enkele teasende elementen in, zoals je handen voor je gezicht houden en dan langzaamaan openen. We leren ook de typische burlesque walk aan: heel langzaam met je voeten bijna schuivend over de vloer. Na enkele keren oefenen op muziek krijgen zowel mijn zus als ikzelf de smaak al aardig te pakken.

workshop

Op naar de pin-upgirl. Die is schattiger en wat minder traag. We leren leuk huppelen, een danspasje genaamd “de pinguin” en zijn expressief met klinkers.

Boa’s en handschoenen

En daar zijn ze dan, de boa’s en de handschoenen. We worden helemaal ondergedompeld in burlesque-vibes voor het laatste deel van de workshop: striptease en floorwork. Stel je er geen wilde taferelen bij voor, je maakt het zelf zo sexy – of in mijn geval soms erg ónsexy – als je zelf wilt. Tatiana leert ons hoe je handschoenen op een teasende manier kan uittrekken en hoe je met je boa kan spelen op een uitdagende manier.

workshop

Al lukken niet alle poses me even goed, één ding is zeker: ik voel me op en top vrouw. Zelfzeker verlaat ik de Antwerp Burlesque Academy. Misschien ga ik volgende keer wel voor eens lesje striptease, twerking of lapdance? Want zo’n self-love-boost kan ik – en iedereen – nu en dan wel eens gebruiken!

En nu jij! Met wie ga jij binnenkort shaken?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '