Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op zoek naar een leuke teambuilding-activiteit? We’ve got you!

UITGETEST: teamwork is key in het gloednieuwe VR-spel van The Park Playground

Dat wij op de redactie van Flair van een potje plezier houden, is geen geheim. We zeiden dan ook volmondig ‘ja!’ op het uittesten van het nieuwe VR-spel ‘Nano Clash Focus’ in The Park Playground in Antwerpen. Onze nieuwe favoriete teambuilding? Absoluut! Inclusief angstzweet, kreetjes én buikpijn van het lachen.

Bij Flair staan we er altijd voor open om iets nieuws uit te testen. Ook de uitdaging om het nieuwe VR-spel ‘Nano Clash Focus’ te spelen in The Park Playground in Antwerpen, gaan we dan ook niet uit de weg. Met onze wapens in de aanslag en onze VR-brillen op, stappen we met nieuwsgierige ogen in de wondere wereld van ‘Nano Clash Focus’.

Vuurdoop

Al bereiden ze je bij The Park Playground gelukkig wel altijd even voor. Na een lekker drankje in de bar, krijgen we een korte les om te wennen aan de verbazend realistische VR-wereld. Voor Flairredactrices Dewy, Laura en mezelf is het de eerste keer dat we een VR-spel uittesten, dus we hebben no clue wat ons te wachten staat…

Eén voor één krijgen we de VR-bril op, met een hele simpele opdracht: stap in de lift, ga naar de bovenste verdieping en loop over de plank de lift uit. Easy peasy lemon squeezy zou je denken, alleen bevindt die plank zich wel aan de top van een torenhoge wolkenkrabber en lijkt het écht alsof je elk moment naar beneden kan vallen.

Het wordt helemaal eng wanneer ons gevraagd wordt om op het einde van de plank simpelweg een stapje opzij te zetten en je zo dus naar beneden te laten vallen. Hoewel je gewoon met beide voeten op de vaste grond staat, maakt je maag toch een tuimeling alsof je in een achtbaan zou zitten.

Wanneer die vuurdoop achter de rug is, worden we losgelaten op de minigames, waar we gelukkig niet van een metershoog gebouw moeten stappen. Met denkbeeldige pijl en boog, bokshandschoenen en muzieknoten scherpen we onze VR-skills nog wat verder aan, zodat we helemaal opgewarmd zijn voor het ultieme doel: ‘Nano Clash Focus’.

Bloed, zweet én tranen!

De game ‘Nano Clash Focus’ speel je met minstens acht personen, waardoor wij in twee teams van vier worden opgedeeld. Elk team heeft een kleur en een eigen platform dat zweeft in een grote arena. De bedoeling is om zo snel mogelijk je platform op de grond te krijgen. Hoe je dat doet? Door de spelers van het andere team te verslaan!

Op elke hoek van elk platform zweven er extra geweren met speciale functies die je tijdelijk kan gebruiken. Zo worden er bommen afgevuurd, gooien we granaten van het ene platform naar het andere en is elke denkbeeldige kogel uit het scherpschuttersgeweer altijd raak.

Gelukkig kan je je verschuilen achter enkele muurtjes en planken op het platform, waar zich nog een geheim wapen bevindt: een besturingsmechanisme voor het platform. Naar beneden kan je uiteraard niet gaan, maar door op de pijltjes te gaan staan, beweegt je spelveld zich naar elke gewenste kant in de arena. Héél handig, want af en toe worden daar boosters gedropt zoals veiligheidsschilden, extra kracht of nachtbrillen. Die laatste zorgen ervoor dat je door de muren van het andere team kan kijken én schieten.

Samenwerken om de boosters te bemachtigen, maar ondertussen ook je tegenstanders blijven raken én ontwijken is dus een must! En als je geraakt wordt? Dan kan je weer tot leven komen op een veilig punt van het platform én krijg je te zien wie je heeft neergeschoten. Ideaal om wraak te nemen dus!

Klungeligheid en de slappe lach

Hoewel de twee teams zich in de realiteit elk aan de andere kant van de kamer bevinden, lijkt het in de VR-wereld alsof je lijnrecht tegenover elkaar staat, wat leidt tot hilarische fluister- en sluiptaferelen. Ook tegen je eigen teamgenoten opbotsen of elkaar per ongeluk – in het echt – raken met je nepgeweer zorgt in de spanning van het spel voor spontane lachbuien, met aangename buikpijn tot gevolg!

Ook de filmpjes achteraf zorgen voor veel hilariteit. Voor ons ziet het er in virtual reality uit als een helse strijd tegen de klok, maar voor buitenstaanders lijken we eerder acht kippen zonder kop die kriskras door elkaar lopen en te pas en te onpas naar beneden duiken.

Het VR-spel is niet alleen hilarisch, maar ook intensief – laat ons zeggen dat we wel wat deodorant konden gebruiken na het spel – én enorm spannend. Een teambuilding waarbij je actief bent, samen speelt en werkt én je rot amuseert? Check, check en check!

Ook op zoek naar een leuke teambuilding? Goed nieuws want je krijgt nu één gratis ticket als je voor minstens vier personen een VR-sessie boekt! Meer informatie en alle spelletjes die je kan uitproberen in The Park Playground vind je hier op hun website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '