Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘Of ik de ultieme staat van ontspanning heb bereikt? Ik heb in lange tijd niet meer zo vast geslapen als deze nacht.’

Uitgetest: een Brain Massage in de eerste Rituals Mind Oasis

Charlotte (31), beautyredactrice bij Flair, ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar tutorials te kijken en volgde ook een opleiding visagie. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor een gezonde, glowy skin en naturelle make-up. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Op de Meir in Antwerpen opent vandaag de eerste Mind Oasis van Rituals. Die ruimte vind je achterin de nieuwe winkel. Het merk wil hiermee een plek van fysiek en mentaal welzijn creëren waar je even kan ontsnappen van de dagelijkse rush. Beautyredactrice Charlotte mocht er een kijkje nemen.

Prijs/kwaliteit

Beide behandelingen zijn heel betaalbaar, wat het meteen ook erg toegankelijk maakt.

Hoe werkt het?

Als je na een dagje shoppen relaxed naar huis wil gaan, ga hier dan even langs. Tijdens de Hydro Massage word je twintig minuten gemasseerd door jetstreams op een warm waterbed, met rood licht op je snoet dat de aanmaak van collageen stimuleert. Door de warmte van het bed, de fluitende vogeltjes op de achtergrond en het rode licht heb ik in enkele seconden tijd het gevoel dat ik op een tropisch strand lig. De waterstraling voelt veel intenser dan een mechanische massage op de gemiddelde massagestoel. Mijn spieren zijn stram van een intensieve sportsessie de dag voordien en de jetstreams maken meteen alles los. Héérlijk, dit mag van mij uren duren.

Na de fysieke ontspanning volgt de mentale ontspanning tijdens een Brain Massage. Dit is dé manier om tot rust te komen als je niet zo goed bent in mediteren. Gedurende dertig minuten lig je in een individuele cabine, op een comfortabel bed waarbij je benen hoger liggen dan je hart (dit geeft je het gevoel dat je zweeft en helpt je te ontspannen). Voor mensen – zoals ik – die mediteren best moeilijk vinden, is een begeleide meditatie als deze ideaal. Je start met enkele ademhalingsoefeningen waarbij je zowel verbaal als visueel begeleid wordt. Dat maakt het voor mij veel makkelijker om te focussen op ontspannen. Daarna volgen zachte vibraties van de stoel in combinatie met meditatiemuziek die dankzij een speciaal geluidssysteem rondom je lijkt te bewegen, waardoor het echt voelt alsof je brein gemasseerd wordt.

Deze behandeling zou ervoor moeten zorgen dat je hersenen ‘theta’ hersengolven produceren. Dat is een staat waarin je brein je bevindt als je in diepe meditatie zit, vergelijkbaar met het moment nét voor je in slaap valt. Een ultiem moment van rust dus, waarop je het meeste kans hebt om tot inzichten of creatieve ideeën te komen. Ik kan niet met zekerheid zeggen of ik de ultieme staat van ontspanning heb bereikt, maar ik heb in lange tijd niet meer zo vast geslapen als de nacht na deze sessie.

Wij testten dé nieuwe wellnesshype uit: de Japanese headspa. Benieuwd naar onze ervaring? Je leest het hier.

Pluspunten

  • Beide behandelingen zijn super toegankelijk. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen en kan gewoon je kleren aanhouden. Je wandelt dus net hetzelfde buiten zoals je binnenkwam. Lees: geen vettig haar, wel 100% ontspannen.
  • Het is heel betaalbaar en dus ook ideaal om cadeau te doen.
  • De Hydro Massage is heerlijk als je van een massage wil genieten, maar moeilijk kan ontspannen wanneer er een andere persoon die massage uitvoert. ‘Adem ik niet te luid?’ ‘Gaat zij me nu dààr aanraken?’ Bij deze massage lig je veilig in je eigen coconnetje waar niemand je kan storen.
  • Voor mensen die niet zo goed zijn in mediteren is de audiovisuele begeleiding tijdens de Brain Massage heel welkom. Het helpt je om echt te focussen op tot rust komen. Ook al kom je niet tot de ultieme staat van ontspannen, je zal sowieso helemaal tot rust komen.

Minpunten

  • Ik kan er geen bedenken.

Een blijver?

Ik ga zeker nog terug en ben ook van plan om anderen hiermee een plezier te doen in de vorm van een cadeaubon.

Productinfo

Hydro Massage (20 minuten) en Brain Massage (30 minuten) – € 19,50 en € 29,50 – Rituals Mind Oasis Spa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '