Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De ideale teambuildingactiviteit als je 't ons vraagt!

UITGETEST: waan je een heldhaftige ruimtevaarder in nieuw VR-spel van The Park Playground

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Zeg teambuilding, en wij zijn weg. Dit keer trokken we met onze redactie richting The Park Playground Antwerp om ons er aan een zotte VR-ervaring te wagen. Of we een beetje geschreeuwd hebben? Misschien. Of we zweetpollekes hadden? Misschien. Of we ons geweldig goed geamuseerd hebben? Reken maar van yes!

BattleKarten, attracties uittesten, zigzaggen op een hindernissenparcours in het water,... Laat ons zeggen dat we bij Flair – naast je voorzien van interessante lectuur – houden van een stevig potje actie. Met een VR-bril op ons hoofd en een futuristisch wapen in de aanslag waagden we ons dan ook met veel plezier (en een ieniemienie bang hartje) aan ‘Mission Planet X’, een gloednieuw VR-spel dat je kan spelen bij The Park Playground.

First things first: opwarmen

Wie (wij, dus!) zichzelf voor het spel nog even wat moed wil indrinken, kan in de bar terecht voor een verfrissend (non-)alcoholisch drankje. Daarna kregen we een korte initiatiesessie om onze VR-skills te testen. Die waren bij de ene al iets, euhm, beter ontwikkeld dan bij de andere. Opdracht? Een lift instappen die je naar de bovenste verdieping van een wolkenkrabber stuurt, waar je op een plank (!) door de lucht moet stappen. Geloof ons: het is duizend keer akeliger (en vooral realistischer) dan het klinkt.

Of we daarna nog met evenveel noten op onze zang de minigames uittestten? Iets minder, maar die zijn gelukkig wél geschikt voor mensen met hoogtevrees. Boksen, onze innerlijke Spider-Man channelen, kwaadaardig fruit beschieten, de ninja in ons naar boven halen,... Het was de perfecte manier om onze skills aan te scherpen en ons voor te bereiden op het échte werk: buitenaardse wezens bestrijden op Planeet X.

Gegild én gelachen

Na een uitgebreide uitleg over het spel (en laat ons eerlijk zijn: het verschil te vragen tussen een shotgun en een machinegeweer) konden we aan onze virtuele ruimtemissie beginnen. Een kristal vinden die op de mysterieuze Planeet X in handen is van kwaadaardige buitenaardse wezens. Kunnen we, of dat dachten we toch, tot we met z’n allen tussen de deur van de ruimtevaartcapsule zaten die ons naar Planeet X moest brengen. Oeps! Eens geland, wachtte het ene angstaanjagende beest ons na het andere op op de magnifieke woestijnplaneet. Er werd (luid) gegild én gelachen, de bloedspetters vlogen in het rond en de kogels gingen alle kanten op, maar ons team bleef overeind. Hell yeah!

vr-spel

Hoewel het spel iets meer dan een halfuurtje duurde, leek de tijd te vliegen! Voordat we het wisten, mochten we de VR-bril weer afzetten, en dat was toch even wennen. Omdat de virtuele wereld met die bril zó levensecht leek, hadden we het gevoel dat er ook na het spel nog lugubere aliens op de loer lagen. Desalniettemin hebben we enorm genoten van de teambuilding, die zowel grappig, intensief als spannend was. Conclusie: een VR-ervaring is zeker een aanrader als je een originele (groeps)activiteit zoekt waarbij je je rot kan amuseren.

Alle The Park Playground-locaties én de games die je er kan spelen vind je op theparkplayground.com.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '