https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle UITGETEST: een ritje in The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland...

UITGETEST: een ritje in The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne

'Ik kreeg tientallen prikkels tegelijkertijd en moest heel even bekomen. Het enige wat ik kon uitbrengen was: wow!'

Dit jaar kan je niet fysiek op de weide van Tomorrowland staan feesten in Boom. Je kan de magie van het festival wel een beetje beleven op The Ride to Happiness by Tomorrowland. De nieuwe rollercoaster staat volledig in het teken van het festival.

Een rollercoaster die in teken staat van Tomorrowland. Mijn aandacht was onmiddellijk getrokken toen ik het persbericht ontving. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn enthousiasme een beetje getemperd werd toen ik las dat de achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland staat. Een pretpark dat naar mijn weten toch nog steeds gericht is op kindjes en niet op adrenalinejunkies die hopen een kick te krijgen op de zotste attracties.

Buitenbeentje

Op een zonovergoten dag trok ik naar het zeetje in De Panne. Dit keer niet om te ploeteren in het water, zandkastelen te bouwen, aan mijn teint te werken of ijsjes te smikkelen op de dijk. Ik schoof tussen zeker honderden ouders met kinderen aan en voelde me een klein beetje een buitenbeentje zonder gillende zesjarige aan mijn hand. Dat gevoel verdween meteen toen ik de zone van de Tomorrowland-rollercoaster naderde. Opzwepende muziek overstemde de schreeuwende kinderlongen, het decor leek net uit De Schorre geplukt tijdens een van de laatste weekends van juli en de achtbaan zelf zag er verdomd indrukwekkend uit. Een ding was onmiddellijk duidelijk: deze attractie is niet bedoeld voor jonge zieltjes die nog naar Bumba of Maya de bij kijken.

Een ding was onmiddellijk duidelijk: deze attractie is niet bedoeld voor jonge zieltjes die nog naar Bumba of Maya de bij kijken.

Persverantwoordelijke Lisa vertelde me dat ze met deze rollercoaster een iets ouder publiek naar Plopsaland willen trekken, net zoals met Anubis The Ride of Heidi The Ride. Later zal blijken dat zowel Anubis als Heidi een puntje kunnen zuigen aan deze achtbaan, want zelfs een notoir adrenalinejunkie als ik was even van haar sokken geblazen toen ze met haar voetjes terug op de grond stond. Maar first things first.

Magische vibes

Het decor van The Ride to Happiness by Tomorrowland geeft je echt het gevoel dat je voor een van de vele prachtige podia staat op het festival zelf. Ook de karretjes zelf zijn met oog voor detail gemaakt en ademen die magische vibes uit. Zelfs als je je ogen sluit, waan je je in Boom, want er werd speciaal voor de attractie een exclusieve soundtrack gemaakt die door de boxen knalt.

Als ik voor de Main Stage sta en losga op de vette deuntjes van de beste dj’s ter wereld, heb ik vaak het gevoel dat ik zweef. Deze rollercoaster zet dat gevoel om in realiteit.

Wat de achtbaan zo speciaal maakt, is dat het de allereerste extreme spinning coaster in Europa is. Er bestaan er zo maar twee in de hele wereld, en voor die andere moet je helemaal naar Amerika reizen. Extreme spinning mag je heel letterlijk nemen, want de wagentjes draaien tijdens de rit vrij rond hun as waardoor je elke rit een andere ervaring beleeft. Als ik voor de Main Stage sta en losga op de vette deuntjes van de beste dj’s ter wereld, heb ik vaak het gevoel dat ik zweef. Deze rollercoaster zet dat gevoel in de realiteit om. Al in de eerste vijf meter hang ik ondersteboven en terwijl ons karretje zich nog aan het draaien is, worden we een eerste keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90km/u.

Tientallen prikkels

Tijdens de hele rit word je nogmaals aan die duizelingwekkende snelheid naar boven geschoten, ga je maar liefst vijf keer overkop en maakt je wagentje de meest scherpe bochten. Tijdens dit alles draai je zoals hierboven gezegd ook nog rond, wat ervoor zorgt dat je eenmaal je terug uit het karretje stapt, even niet goed beseft wat je net allemaal meemaakte. Ik kreeg tientallen prikkels tegelijkertijd en moest heel even bekomen. Het enige wat ik kon uitbrengen was: wow.

Dit soort rollercoaster is echt ongezien in onze contreien. Ik ging er een tweede keer op en zoals eerder gezegd, leek dit ritje geenzins op dat van vlak daarvoor. Door het draaiende karretje zag het traject er volledig anders uit waardoor het haast lijkt alsof je op een andere achtbaan zit. Een kleine mindfuck! Ditmaal had ik wel de tijd om helemaal bovenaan, op 35 meter hoogte, even te genieten van het mooie uitzicht op het park om direct nadien met een hoge snelheid over het water te razen en overkop te gaan. Het enige wat ik nadien kon uitbrengen, was opnieuw: wow!

Enige waarschuwing

Enige waarschuwing voor mensen met een gevoelige maag: een extreme spinning-rollercoaster spint niet alleen je lijf, maar natuurlijk ook alles wat daarin zit compleet door elkaar. Eet geen zware maaltijd voor je je aan dit geluksritje waagt. Tenzij je natuurlijk de echte festivalervaring wil beleven door een kotsje te zetten achteraf. Weet je op voorhand dat je echt niet goed bestand bent tegen draaiende attracties, dan zou ik deze misschien wijselijk overslaan.

Wil je alles vanop de eerste rij beleven, kijk dan zeker naar onderstaand filmpje. Kriebelt het om The Ride to Happiness by Tomorrowland zelf eens uit te proberen? De achtbaan is sinds donderdag 22 juli officieel open in Plopsaland De Panne. Veel plezier!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Flair België (@flairbelgie)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: