Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week geniet je dankzij onze pocket van een driegangenmenu met twee voor de prijs van één.

UITGETEST: redactrice Ysaline ging lekker Perzisch eten bij Anar in Gent

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Heerlijk dineren of uitgebreid gaan lunchen kost tegenwoordig een fortuin… Maar niet dankzij onze Flairpocket! Je geniet namelijk van een driegangenmenu met twee, maar dan voor de prijs van één. Er staan tal van lekkere adresjes in, waaronder het Perzische restaurant Anar in Gent. Redactrice Ysaline test de hotspot met plezier voor je uit.

‘Tegen lekker gaan eten zeg ik nooit nee! Zeker niet als ik op die manier ook nog eens een nieuwe keuken kan ontdekken. Ik hou echt van de wereldkeuken: Italiaans, Mexicaans, Indisch… Can I have it all, please? Maar Perzisch had ik tot nu nog nooit geprobeerd! Toen Anar in mijn thuisstad Gent mocht uitgetest worden, twijfelde ik dan ook geen twee seconden.

Dankzij de Flairpocket geniet je bij Anar van samosa, een (veggie) stoofpotje met rijst en als dessert saffraanijs met pistachenoten, en dat voor slechts € 55 voor twee personen. Terwijl het allemaal héél erg lekker klinkt, moet ik wel eerlijk toegeven dat ik absoluut geen idee had wat ik kon verwachten van de Perzische keuken. Ik ging er dan ook met een open blik en lege maag naartoe en nam een vriendin, die ook veggie is en houdt van eten, mee als date.

Ik kwam aan op de locatie, die trouwens pal in het centrum van Gent ligt, en werd meteen aangenaam verrast door de setting. Ik waande mij eventjes op vakantie door het terras en de open ramen. Ook de inrichting bij Anar is echt te gezellig voor woorden! We kregen een tafeltje binnen en waren gefascineerd door het gigantische kruidenrek dat naast ons stond.

Zegevierende smaakpapillen

Als drankje koos ik voor cava met granaatappel, en wauw wat een kuip! Het was niet alleen veel, maar ook nog eens superlekker. Als voorgerechtje kregen we ook elk twee verschillende vegetarische samosa’s. Terwijl de eerste al enorm smaakte, was de tweede nog eens tien keer beter! Mijn smaakpapillen zegevierden in mijn mond bij elke hap, waardoor ik al meteen uitkeek naar het hoofdgerecht.

Met onze pocket kan je kiezen uit een van de stoofschotels, en keuze is er alvast genoeg. Er staan namelijk vijf (!) veggie stoofpotjes op het menu en nog eens zeven met vlees of vis. Hallo, keuzestress! Uiteindelijk koos mijn tafelgenoot voor de Khoresh-E-Gheymeh ofte stoofschotel met tomaat, spliterwten en gedroogde limoen. Ik ging voor de Khoresh-E-Gormeh Sabzi, de stoofschotel met groene kruiden, kidneybonen en gedroogde limoen.

Bij het serveren van het gerecht kregen we de waarschuwing dat de kom heel warm was, en inderdaad, ik verbrandde het tipje van mijn lompe vingers. Na wat wachten en blazen werd ik bij de eerste hap zo aangenaam verrast dat ik grote ogen trok. Hoezo heb ik nog nooit Perzisch gegeten? It’s to die for! We worstelden allebei om de grote portie op te krijgen. We besloten dan ook ongeveer na 2/3 en een foodbaby om op te geven, en een doggy bag mee naar huis te nemen. Het is namelijk té lekker om weg te gooien.

Speciaal dessert

We lieten ons eten wat zakken en kletsten gezellig verder om uiteindelijk de avond af te sluiten met een al even speciaal dessert: saffraanijs met pistachenoten. Disclaimer: ik ben allergisch aan noten, dus ik kon helaas niet proeven, maar om mijn tafelgenoot te quoteren: ‘Het is romig, maar toch icy, en fris maar toch zoet. Superlekker!’. Als dat geen quote vol lof is. 😉

Vanwege mijn allergie kreeg ik dan ook een alternatief, namelijk Faludeh Shirazi ofte ijs van rijstnoedels met de smaken van rozenwater, granaatappel en limoen. En opnieuw: wat een smaakbom! Is er iets uit de Perzische keuken dat ik niet zou lusten? Waarschijnlijk niet! Het is al lang geleden dat ik zo aangenaam verrast was en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Wil je zelf genieten van dit heerlijke driegangenmenu? Haal dan snel je Flair mét pocket in huis!

Driegangenmenu

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '