Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fonda / Elien Jansen voor The Yoga Factory

Sporten in stijl.

HOTSPOTS: 15 x de mooiste plekken voor je work-out

Hoe wij dit jaar onze sportvoornemens waar­maken? Door te puffen en zweten op plekken die zó mooi zijn dat we al dat leed in no time vergeten.

Fonda


Fonda

Sporten moet vooral fun zijn, vinden ze bij Fonda (Pastorijstraat 2, Veltem), een sportclub die zo uit Flashdance weggeplukt lijkt. Eigenares Celine bouwde haar studio om tot een plek waar je ­instant blij wordt: felle kleurtjes, planten, ­gezellige loungehoek en sporters die af en toe in eightiesornaat komen trainen.

Sportclub Het Eiland


Het Eiland

De grootste troef van Sportclub Het Eiland (Zeevaartstraat 10, Antwerpen)? Naast erg hip is ze ook heel betaalbaar (€ 49 all-in). Van klassieke fitness, spinninglessen, yoga tot bootcamps: ze organiseren er voor elk wat wils in het wel erg mooie industriële interieur van liefst drie verdiepingen. Wij zijn grote fan van hun urban running: je loopt een uur lang in groep door de straten van Antwerpen. Als dat niet motiverend is.

KN Yoga Life


KN Yoga Life

Kevin en Noemi, een charmant duo, richtten samen KN Yoga Life (Dokter Willemsstraat 19, Hasselt) op, een yogastudio in centrum Hasselt. Niet alleen zijn de lessen erg goed, ook de locatie brengt je in balans. Er zitten ramen rondom rond, er ligt een betonnen vloer en er is een cosy zithoek voor je kopje thee na de les. Naast yogalessen kan je er ook massages boeken. Zin in meer? Ze organiseren jaarlijks een yoga retreat in het buitenland. Oh ja, als je overdag gaat trainen, kom je het best wat vroeger: multimerkenwinkel Jade zit op het gelijkvloers van het pand.

The Brick


The Brick

Antwerpse hippe vogels hebben hun abonnement bij The Brick (Waalsekaai 57A, Antwerpen). Industrieel pand, stijlvolle lounge én een sauna in de kleedkamer. Naast heel wat toestellen om op te trainen (of de nieuwste Netflixserie op te bingewatchen) is er ook een keur aan groepslessen: ­boxing, pilates, animal flow en ­barre class bijvoorbeeld. Hét moment van 2018? Toen Harry Styles er plots casual op de loopband stond.

David Lloyd


David Lloyd Brussel

Location on point, dat is het minste dat je van de Brusselse David Lloyd (Lorreinendreef 41, Brussel en Kattenbroek 3, Edegem) kan zeggen. Je vindt de gym midden in een bos, in een – jawel – kasteel. Je kan er meer dan alleen fitnessen, zo zijn er ook tennis- en padelbanen en een (verwarmd) binnen- en buitenzwembad. Ook in het Antwerpse heb je zo’n premium gym, maar dan zonder kasteel.

Yyoga


Yyoga

Wie een Brusselse diehard yogi naar z’n favoriete studio vraagt, krijgt gegarandeerd Yyoga (Museumstraat 11A, Antwerpen en Brandhoutkaai, Brussel) als antwoord. Een heerlijke studio met verschillende stijlen: hot yoga, hatha, vinyasa, yin en yang of een rustige meditatiesessie. Onlangs ­opende er een tweede zaak op het Antwerpse Zuid, waar je – net als in Brussel – in een zalige omgeving aan je practice begint. Beide studio’s hebben een shop met (ecologische!) essentials: een hippe plunje, echt goeie mat of ­bolster bijvoorbeeld. Voor 19 euro koop je een proefpas waarmee je twee weken lang zoveel lessen kan volgen als je wil.

Military Sports Academy


Military Sport Academy

Als twee ex-militairen een sportschool opstarten, is het menens. Al zijn de trainingen bij Military Sport Academy (Zavelput 50, Sint-Amandsberg) geschikt voor iedereen, beginner of sporter in hart en nieren. Je sport in groep en motiveert elkaar om net dat beetje meer te geven. De trainingen zijn heel gevarieerd omdat de oefeningen uit verschillende sporttakken ­komen. Je werkt hier niet alleen aan je kracht en ­uithouding, maar ook aan coördinatie, lenigheid en snelheid bijvoorbeeld.

M4teria


M4teria

Wie niet van zien en gezien worden houdt maar wel graag op een stijlvolle locatie sport, moet naar M4teria (Grote Hondstraat 44, Antwerpen). Deze intieme fitness in de gezellige Zurenborgwijk is alles wat van je van een gymervaring verwacht: er hangt een fijne vibe, je krijgt er persoonlijk advies en het is er relatief rustig (niet aanschuiven voor de loopband dus). Uniek? Hun hangmatyogalessen.

Foto: evenbeeld

De Kas


De Kas

De yogastudio van Kathy is zonder twijfel de mooiste van het land. Je downward facing dog doe je bij De Kas (Kabei 81, Sint-Truiden) in een indrukwekkende serre. Naast yogalessen geeft de ambitieuze eigenares ook workshops veganistisch koken en natuurlijke cosmetica maken.

The Yoga Factory


The Yoga Factory

Als het niet is om het mooie lichaam van eigenares Hayley te krijgen, dan is het wel voor de sfeer van trendy The Yoga Factory (Sint-Laureiskaai 8, Antwerpen)… Volg er originele lessen als rocketyoga, matpilates of the bounce- en the barre- work-out. Ongelooflijke resultaten boek je met de lessen ­reformer-pilates, die je in groepjes van drie, twee of alleen volgt.

Foto: Elien Jansen

Venice Beach


Venice Beach

In Gent werk je je in het zweet bij Venice Beach (Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg-Zuid 808, Gent), een ruime fitness waar je (écht waar) zonder morren naartoe trekt. Of dat te maken heeft met het coole interieur of met de trainers die klaarstaan om je aan te moedigen, laten we in het midden.

CrossFit Antwerpen


Crossfit Antwerpen

Voor wie het een tikkeltje (of véél) harder mag, is er CrossFit ­Antwerpen (Lamorinierestraat 161, Antwerpen). Trainen doe je in een stoer pand op de site van Pakt in het Groen Kwartier. Eerst afzien, dan pizza eten bij Standard aan de overkant. Afgesproken?

Sportoase


Zwembad Veldstraat

Zwemmen in art-decostijl doe je in Antwerpen bij Sportoase (Veldstraat 83, Antwerpen).

Foto: Lynn Laureys

Victor Boin


Zwembad Victor Boin

In Brussel moet je voor baantjes with a view bij Victor Boin (Wipstraat 38) zijn.

Van Eyck


Van Eyck

En in Gent ben je bij Van Eyck (Veermanplein 1, Gent) aan het juiste adres.

Foto: Stad Gent


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '