Home Lifestyle Body 5 van de leukste sporten die je samen met je lief kan...

5 van de leukste sporten die je samen met je lief kan beoefenen

Nummer 2 zal ongetwijfeld de passie in je relatie doen oplaaien!

© Getty

De wetenschap heeft gesproken: koppels die samen sporten, zijn doorgaans gelukkiger. Minstens één keer per week samen zweten, maakt je niet alleen fitter maar houdt ook je relatie fris en gezond. Geen idee welke sport jij en je lief samen kunnen beoefenen? Dan zorgen deze vijf leuke en originele work-outs ongetwijfeld voor de nodige inspiratie (en motivatie?).

1. Muurklimmen

Vertrouwen staat centraal bij muur-of rotsklimmen. Je staat in voor elkaars veiligheid en bent letterlijk met elkaar verbonden. Bovendien kan je elkaar begeleiden en kunnen jullie samen de beste klimroute uitstippelen. Je leert duidelijk communiceren en bouwt een sterke vertrouwensband op.

2. Latin dansen

Intiem, sensueel en opzwepend: latin dansen is de sport bij uitstek voor koppels die het vuur in hun relatie willen laten oplaaien. Jullie bewegen als één, je kijkt elkaar diep in de ogen en maakt elkaar gek met uitdagende heupbewegingen.

3. Martial arts

Discussies en irritaties komen bij de beste koppels voor. Ze letterlijk uit je relatie kloppen is een voor de hand liggende reden om samen te gaan boksen. Bovendien is het argument dat elke vorm van martial arts je zelfbeheersing en respect voor je tegenstander bijbrengt. Met die tools slaag je er als koppel ook buiten de ring in om elk probleem op een respectvolle en oplossingsgerichte manier aan te pakken.

4. Kajakken of raften

Met z’n tweetjes in een bootje het avontuur opzoeken, verplicht jullie om echt samen te werken en onder druk toch goed te communiceren. Bovendien giert de adrenaline door je lijf, waardoor jullie ook na het sporten een rush ervaren die jullie fysieke aantrekkingskracht zal boosten.

5. Fietsen

Voor koppels die houden van low-impact work-outs is fietsen het perfecte uitje voor twee. Je geniet van een rustgevende activiteit, frisse buitenlucht en een mooi uitzicht, terwijl je een uitgebreid gesprek kan voeren. Vaak vinden koppels het makkelijker om met elkaar te praten over gevoeligere onderwerpen tijdens een activiteit omdat het op die manier minder bedreigend of minder direct aanvoelt.

Lees ook: