Home Lifestyle Body Dankzij deze (logische) tips hou je sporten deze keer wél vol

Dankzij deze (logische) tips hou je sporten deze keer wél vol

Word samen met Flair #fitinabit en doe mee met onze dagelijkse korte work-out!

Vanaf maandag 6 mei zetten we met Fit in a Bit ons sportiefste beentje voor. Want sporten, dat is goed voor alles. Een flinke dosis lichaamsbeweging boost je energie, je humeur en dus ook je happiness. Maar hoe hou je dat sporten nu juist vol?

Toegegeven, ook wij gaan niet zo graag de deur uit als het regent en/of koud en donker is. En vooral: wij hebben ook niet altijd – lees: bijna nooit – zin voor we aan een sportsessie beginnen, ook al voelen we ons achteraf wel goed. Deze 6 logische tips geven ons al wat motivatie om de grote Fit-challenge vol te houden!

1.Sport altijd op maandag of ‘s ochtends

Een goed begin is het halve werk. Wie op maandag gaat sporten, gaat sowieso al een betere week tegemoet. Je hebt immers ‘het ergste’ al achter de rug en dat pakken ze je niet meer af. Je zal zien: als je op maandag gaat, vallen de overige dagen van de week heus wel mee. Hetzelfde geldt voor een ochtendlijke work-out: het moeilijkste heb je al gehad, je bent klaar om met volle teugen én hernieuwde energie aan de dag te beginnen.

2.Sla sporten nooit twee dagen achter elkaar over

Uitstel is nu eenmaal afstel. Voorkom dat de drempel om te gaan sporten te hoog wordt en blijf om de dag naar die fitness gaan. Wie weet spot je er wel je toekomstige lief! Elke motivatie is goed, toch?

3.Link sporten niet aan afvallen

Hou het juiste doel voor ogen. Je sport nog steeds voor die perfecte gezondheid en niet voor de ijdelheid.

4.Geef jezelf credit voor de kleinste moeite

Ben je maar 20 minuten gaan lopen in plaats van 40 minuten? You go girl! Niemand zegt dat je elke dag dezelfde prestaties moet neerzetten. Het feit dat je die loopschoenen überhaupt al hebt aangetrokken na een lange dag werkdag, is al reden genoeg om trots op jezelf te zijn.

5.Denk na over de context

Heb je een hekel aan die harde muziek in de fitness? Gooi het dan over een andere boeg en ga eens dat bos in! De rust zal je goeddoen en geeft je de gelegenheid om je gedachten eens op een rijtje te zetten. Bang in het donker? Zorg dan voor een loopmaatje! Kun je sporten nooit volhouden? Vind dan motivatie in onze #fitinabit-community die elkaar steunt en aanmoedigt!  Volg de pagina op Facebook en steun elkaar!

6.Spend some money

Wil je sporten iets leuker maken? Dan mag dat best wat geld kosten. Sporten werpt nu eenmaal zijn vruchten af en dus is het de investering echt wel waard. Is jouw oog op een prachtig paar loopschoenen gevallen? Dan heb je nu het perfecte excuus om ze daadwerkelijk in huis te halen.

Tekst: Lise Steegmans en Chloë Foubert

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.