Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Toos Vergrote

De locatie is al net zo mooi als de kaart!

Eerste vegan gastronomische restaurant ‘Amaranth’ strijkt neer in België

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Merelbeke is een restaurant rijker! En niet zomaar eentje, want Amaranth is het eerste volledig vegan gastronomische restaurant in België. Een knappe primeur die chefkok Pieter-Jan Lint & gastvrouw Carmen Duytschaever op zich mogen nemen. De deuren van het vooroorlogse woonhuis openen op 22 april!

Chef Pieter-Jan Lint is al jaren een vaste naam in de wereld van plantaardige gastronomie, dankzij zijn populaire demo’s en workshops bij organisatie Horeca Farma. Nu tilt hij de vegan keuken in ons landje toch nog naar een hoger niveau, want met Amaranth opent hij het eerste gastronomische restaurant dat 100 % vegan is.

Schoonheid van de natuur

De twee uitbaters kozen zorgvuldig de naam van het restaurant uit. Amaranth staat voor de onsterfelijke bloem en verwijst zo naar de schoonheid van de natuur, de rode draad in hun verhaal én restaurant. ‘Respect voor mens en natuur vinden wij heel belangrijk. Het beperkte aantal tafels en de open keuken creëren ruimte voor persoonlijk contact en een warm welkom. In combinatie met plantaardige hoogstaande gerechten met producten van de beste kwaliteit en bijpassende dranken zorgen we voor een totaalbeleving’, aldus Carmen.

© Toos Vergrote

En die totaalbeleving ziet er veelbelovend uit! Want het vooroorlogse woonhuis hebben ze in een elegant, fris jasje gestoken met een uitnodigende sfeer. Daar laat Pieter-Jan zijn culinaire visie tot leven komen: ‘In Amaranth laten we onze gasten proeven van de gastronomie van de toekomst. We kunnen er niet omheen dat voeding een grote impact heeft op de wereld rondom ons. Laat ons het voorbeeld zijn om te tonen dat je op gastronomisch hoog niveau verwend kan worden zonder dierenleed.’

© Toos Vergrote

Wie in Amaranth een culinair hapje wil gaan proeven, kan dat doen vanaf 22 april in de Ringvaartstraat 51 in Merelbeke. Reserveren kan via de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '