Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hendrick’s Gin en Schweppes Belgium kwamen met een heerlijke gintasting naar onze redactie!

MMMM: Zin in gin?

De redactie

Onze Flairredactie draait altijd op volle toeren, maar af en toe hebben we eens nood aan een verzetje. Gelukkig kwamen Hendrick’s Gin en Schweppes Belgium met een heerlijke gintasting. Dankzij de enthousiaste Brand Ambassador van Hendrick’s Gin, Marc Mathieux, kent gin geen geheimen meer voor ons!


Hendrick’s Gin is niet zomaar een gin. Het was de eerste super premium gin die gemaakt werd en bovendien werd de gin samengesteld door een vrouw!

Gin

Omdat vrouwen veel beter kunnen proeven dan mannen, kreeg Lesley Gracie in de jaren 90 de opdracht om een super premium gin samen te stellen. Het was ook haar idee om komkommer en Bulgaarse roos aan het recept toe te voegen, wat de gin de finishing touch geeft. Girl power, yes! De gin werd genoemd naar de tuinman van de familie William Grant and Sons, Hendrick, die jaar en dag het onderhoud van de rozentuin voor zijn rekening nam.

What’s your poison?


Een zwarte fles, een etiket in de vorm van een ruit… Hendrick’s Gin heeft haar ontwerp niet zomaar gebaseerd op een of ander apothekersflesje. Het ontwerp stelt een fles vergif voor. Apothekers gaven deze fles een unieke look, zodat ze het gif zeker niet zouden verwarren met een of ander medicijn. Je kan de fles dus ook perfect gebruiken als halloweendecoratie!

De « Perfect Serve »


Schweppes helpt je op weg bij het serveren van een uitmuntende gin-tonic!

  1. Chill – Koel een groot coppa glas af met ijsblokjes. Giet vervolgens het residu weg.
  2. DoseServeer de gin, 4-7 cl, naargelang je persoonlijke smaak.
  3. PourKantel je glas en giet Schweppes Premium Mixer Pink Pepper langzaam, uit zodat de bubbels zich kunnen vermengen met de alcohol. De tonic koel serveren.
  4. Blend – Meng voorzichtig met behulp van een cocktaillepel. Hierdoor zal elk ingrediënt zijn aroma’s vrijgeven.
  5. Perfume– Versier het glas naar eigen voorkeur met roze peper of jeneverbessen voor de perfecte gin & tonic!

Ginteressante weetjes

  • Gin is niet alleen heel lekker, het helpt ook tegen maagklachten, rimpels en gewrichtspijnen.
  • Een derde van de ginproductie gaat naar de Filippijnen.
  • Jeneverbes is het hoofdingrediënt van alle gins, daarna kan je combineren zoveel je maar wil. Sommige gins bevatten een vijftal kruiden, de Schotse gin Botanist heeft er wel 31! Hendrick’s Gin kiest voor de middenmoot met een kruidenmengsel van 11 verschillende smaakmakers.


Meer gin:


 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '