https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Toei Animation

WEEKENDTIP: dompel je onder in de Japanse cultuur tijdens de ‘Cool Japan’-expo in het MAS

Jolien Meremans

Altijd al willen weten waar, wanneer en hoe de hype rond Hello Kitty is ontstaan of heb je gewoon een gezonde interesse in alles wat met (Japanse) cultuur te maken heeft? Dan kan je vanaf morgen je hart ophalen in het MAS in Antwerpen, want daar gaan de deuren van de nieuwe expo ‘Cool Japan’ open.


Het is de Japanse beeldencultuur die in de expo centraal staat. Met de tentoonstelling wil het MAS aantonen dat de hedendaagse Japanse kunst een rijke geschiedenis heeft. Je kan er dus ontdekken hoe de Japanse popcultuur doorheen de jaren gegroeid is. Dat doen ze met een aantal unieke en historische stukken die er nog tot 19 april te bewonderen zijn.

Tatoeages en strips


De expositie gaat natuurlijk een pak verder dan het verhaal achter iconen als Naruto, Sailor Moon en Hello Kitty. Je kan er ook een paar hedendaagse kunstwerken bewonderen, ontdekken hoe modeontwerpers van over de hele wereld zich door Japan lieten inspireren, en de kleurrijke ‘Kawaii’ of cute fashion uit Tokyo leerden kennen of de gedetailleerde tattoo’s van de oude strijders bekijken.

Wie dacht dat de expositie de zoveelste saaie tentoonstelling over de geschiedenis van Azië is, heeft het goed mis. Je kan er namelijk ook zelf je inner Sailor Moon ontdekken, want je krijgt er de kans om te kletsen met de robot Pepper. Is dat alles? Neen, je kan ook van de gelegenheid gebruikmaken om te zingen in de karaoke of om de bibliotheek in te palmen en urenlang in je favoriete mangastrips te bladeren. Je dag in stijl afsluiten doe je natuurlijk met een lekkere portie sushi in je favoriete sushibar.

Praktisch

‘Cool Japan’

Van 18 oktober 2019 tot 19 april 2020

In het MAS: Hanzestedenplaat 1 in Antwerpen

Meer info en tickets


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content