Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 7 x cocktailbars in Antwerpen om dit weekend uit te testen

HOTSPOTS: 7 x cocktailbars in Antwerpen om dit weekend uit te testen

Antwerpen, here we come!

© Samuel Zeller en Monica Grabkowska via Unsplash

We hebben weer enkele zonnige dagen in het vooruitzicht en hoe kunnen we dat beter vieren dan met een frisse (alcoholvrije) cocktail? Omdat niet iedereen dit weekend naar de zee kan afzakken zochten wij in Antwerpen naar enkele cocktailbars die minstens even zomers zijn als die in Oostende of Middelkerke.

Een lekkere cosmopolitan of piña colada smaken altijd en al zeker als het zonnetje schijnt! Omdat er weer een paar bloedhete dagen aankomen, lijsten wij voor jou de meest frisse cocktailbars op. Schol!

1. Jones & Co

De uitbaters van Jones & Co maakten van hun passie hun beroep en die passie kan je in al hun lekkere cocktails proeven. Ze maken er een missie van om zich met hun unieke cocktails te onderscheiden van andere bars én er is meer want, ze hebben zelfs een hele cocktailcatering uit de grond gestampt. De bedoeling? Je laat gewoon een van hun beste bartenders bij jou thuis een paar cocktails shaken!

Waar? Pelgrimstraat 7 in 2000 Antwerpen

Meer info? cocktailcateringbelgie.com

2. BelRoy’s Bijou

De stijlvolle cocktailbar BelRoy’s Bijou ontving in 2016, nog geen zes maanden na hun opening, niet voor niets de prijs voor ‘Beste cocktailbar van België‘. De bar is volledig gevuld met unieke limited edition-flessen en is omringd door grote diepvriezers die gevuld zijn met cocktailglazen.

Waar? Graaf van Egmontstraat 20 in Antwerpen

Meer info? belroys.com

3. Cocktails at Nine

Op een zalige zomeravond kan je op een van de twee terrassen van Cocktails at Nine van je favoriete cocktails nippen. Meer een fan van bubbels? In de bar serveren ze ook enkele lekkere champagnes die met minstens evenveel liefde ingeschonken worden. Koukleum? Dan kan je je settelen in het vintage, maar o zo mooi interieur, inclusief open haard, van de bar. Het pand is meer dan 200 jaar oud en lijkt wel uit een fancy interieurgids geknipt te zijn.

Waar? Lijnwaadmarkt 9 in Antwerpen

Meer info? cocktailsatnine.be

4. Dogma

Dogma is sinds de opening in 2013 een vaste waarde in Antwerpen, en dan vooral in het uitgaansleven van de stad. Ze brachten naar eigen zeggen een ‘nieuw briesje’ in de Belgische cocktailwereld en zorgen met een eigen mix van lekker eten en nog lekkerdere drankjes voor een ‘gezonde portie seks en rock ‘n roll‘. Daar hangt natuurlijk wel een iets duurder prijskaartje aan vast.

Waar? Wijngaardstraat 5 in Antwerpen

Meer info? dogmacocktails.be

View this post on Instagram

ANTWERPEN 🍸

A post shared by Maan (@maan.de.st) on

5. Bar Tikila

Zoals de naam al doet vermoeden houden de bartenders van Bar Tikila zich voornamelijk bezig met het zoeken naar zo veel mogelijk cocktails met tequila. De bar is ingericht met een Mexicaanse toets en er is voldoende ruimte voorzien om er een ‘danske te placeren’. Tof om die brakke shotjes eens in te ruilen voor ‘the real deal‘.

Waar? August Michielsstraat 22 in Antwerpen

Meer info? bar-tikila.be

6. Brasserie Appelmans

Eerst een ‘fondeke’ leggen voordat je aan de drank begint? In brasserie Appelmans kan je een heerlijk diner combineren met enkele stevige cocktails tegen een budgetvriendelijke prijs. Tussendoor toch even bekomen? Ze maken erg ook overheerlijke homemade iced tea. 

Waar? Papenstraatje 1 in Antwerpen

Meer info? brasserieappelmans.be

7. Bar Zar

Bar Zar specialiseert zich in de exotische cocktails en serveert hun brouwsel in een ware jungle, inclusief piranha’s! Geen fan van beestjes? Huur dan gewoon hun ‘booze truck‘, een schattige cocktailbar op wielen!

Waar? Pourbusstraat 8 in Antwerpen

Meer info? zarantwerpen.be

View this post on Instagram

#colours #barzar #tiki #strawberries #summer

A post shared by Bar zar (@maximebiot) on

Meer toffe adresjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.