Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nieuwe releases die perfect zijn om tijdens deze koude maand mee in de zetel te kruipen.

Deze 7 boeken wil je verslinden in februari

Annelies Hart

Februari wordt wel eens de koudste maand van het jaar genoemd, dus dit is het ideale moment om lekker in de zetel te kruipen. Neem er een koffie en een goed boek bij, en je avond is compleet. Deze 7 boeken komen deze maand uit en wil je zonder twijfel meteen verslinden.

Violeta – Isabel Allende

Violeta - Isabel Allende

Violeta – Isabel Allende

€ 24,99  –  Wereldbibliotheek

Waarover gaat het? Violeta del Valle wordt geboren op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf dat moment een aaneenschakeling van buitengewone gebeurtenissen. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar.

Beschikbaar vanaf 22 februari.

Genre: Historische fictie

Bestel hier

Dat zou jij nooit toelaten – Tessel ten Zweege

Dat zou jij nooit toelaten - Tessel ten Zweege

Dat zou jij nooit toelaten – Tessel ten Zweege

€ 22,50  –  de Geus

Waarover gaat het? Tijdens een weekendje Londen ontmoet eerstejaarsstudente Tessel de charmante, zelfverzekerde Luis. Als Luis niet lang daarna voor haar naar Amsterdam komt, valt ze als een blok voor hem. Alleen verandert hij al snel van de charmante vriend in een jaloerse gewelddadige man.
Tessel probeert haar gewone studentenleventje voort te zetten en ontwikkelt zich tot uitgesproken feminist met een eigen tijdschrift. Maar al leert ze de wereld waarin ze leeft en de positie die ze als vrouw inneemt steeds beter te begrijpen, toch durft ze de waarheid niet onder ogen te zien: thuis heeft ze een partner die haar psychisch en fysiek mishandelt.

Beschikbaar vanaf 22 februari.

Genre: non-fictie

Bestel hier

Het huis Gucci – Sara Gay Forden

Het huis Gucci - Sara Gay Forden

Het huis Gucci – Sara Gay Forden

€ 23,99  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Milaan, 1995. Op een vroege voorjaarsochtend wordt Maurizio Gucci, een van de machtigste modekoningen van zijn tijd, met enkele pistoolschoten doodgeschoten. Was het zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani, omdat hij met zijn maîtresse zou gaan trouwen? Of omdat ze aasde op zijn vermogen? Zat zij er überhaupt wel achter? Alles wat je niet in de film ‘House of Gucci’ zag, lees je in dit boek.

Beschikbaar vanaf 25 februari.

Genre: Biografisch misdaaddrama

Bestel hier

Heartstopper – Alice Oseman

Heartstopper - Alice Oseman

Heartstopper – Alice Oseman

€ 15  –  Unieboek | Het Spectrum

Waarover gaat het? Charlie had nooit durven dromen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze toch officieel een koppel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen, maar verder is nog lang niet iedereen op de hoogte van zijn geaardheid. Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Beschikbaar vanaf nu.

Bestel hier

Je fluistert in mijn oor – Diane Broeckhoven

Je fluistert in mijn oor - Diane Broeckhoven

Je fluistert in mijn oor – Diane Broeckhoven

€ 17,50  –  Vrijdag, Uitgeverij

Waarover gaat het? Op zaterdag 4 mei 2019 fietste Julie Van Espen (23) van haar woonplaats Schilde naar Antwerpen, op weg naar een gezellige avond met haar vriendinnen. Ze kwam nooit aan op haar bestemming, omdat een ontspoord individu haar pad kruiste. Twee dagen later, op maandag 6 mei, moesten ze het noodlot onder ogen zien. Julies levenloze lichaam werd aangetroffen in het Albertkanaal. In samenwerking met Julies moeder Kaat schreef Diane Broeckhoven het levensverhaal van de jonge studente neer.

Beschikbaar vanaf 4 februari.

Genre: Biografische non-fictie

Bestel hier

De kunst, het meisje, de stad – Fons Dellen

De kunst, het meisje, de stad - Fons Dellen

De kunst, het meisje, de stad – Fons Dellen

€ 20,99  –  Nijgh & van Ditmar

Waarover gaat het? Amsterdam, 1982. Tegen het decor van de alternatieve scene volgen we Tom Derckx, verslaggever van muziekblad Modern. Zijn boezemvriend Mink krijgt een relatie met kunstenares Jessa XX die wereldwijd bekend staat om haar installaties met dode dieren. Derckx ziet hoe zijn vriend steeds verder wegzakt in deze toxische relatie en de drugshandel.

Beschikbaar vanaf 15 februari.

Genre: Fictie

Bestel hier

De rozentuin – Tracy Rees

De rozentuin - Tracy Rees

De rozentuin – Tracy Rees

€ 20,99  –  Xander Uitgevers B.V.

Waarover gaat het? Drie sterke vrouwen raken op onverwachte wijze in elkaars levens verstrikt. Zo heeft de rijke maar eenzame Olive radicale plannen voor haar toekomst, waar niet iedereen in haar omgeving het mee eens is. Haar buurmeisje Ottilie geniet ondertussen van haar nieuwe leven in Londen, maar maakt zich zorgen om haar zieke moeder. Hun dienstmeisje Mabs is opgetogen over haar nieuwe baan die haar redt van een ruig leven op de werf. Een gevaarlijke ontdekking maakt echter dat Olive, Ottilie en Mabs samen moeten werken om zichzelf en hun geliefden te beschermen.

Beschikbaar vanaf 24 februari.

Genre: Fictie

Bestel hier

Alles komt goed – Laura Massoels

Alles komt goed - Laura Massoels

Alles komt goed – Laura Massoels

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? De overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ is iets waar veel mensen vandaag mee worstelen. We trekken massaal naar de psycholoog omdat we ons niet slim, mooi, succesvol of geliefd genoeg voelen. Terwijl we vaak niet eens weten wat ‘genoeg’ inhoudt.
Journaliste Laura Massoels vertelt in ‘Alles komt goed’ haar eigen verhaal, over het woord ‘basklas’, een term die haar vader bedacht voor iedereen waar hij geen hoge pet van op had. Laaggeschoolden, iemand met tattoo’s of met een instabiel mentaal welzijn. Daardoor creeërde hij een gevoel van minderwaardigheid, ‘niet goed genoeg’, waar de auteur mee opgroeide en later mee worstelde.

Beschikbaar vanaf 28 februari.

Genre: Non-fictie

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '